Αρχική Τελευταία Νέα Ο Δήμος Λεμεσού εξετάζει τη χρήση drone ως μέτρο καταπολέμησης των κουνουπιών

Ο Δήμος Λεμεσού εξετάζει τη χρήση drone ως μέτρο καταπολέμησης των κουνουπιών

Στην πιλοτική εφαρμογή στοχευμένων ψεκασμών με τη χρήση drone, για καταπολέμηση του προβλήματος των κουνουπιών, προσανατολίζεται ο Δήμος Λεμεσού, όπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, μετά το πέρας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Λόγω της πολυομβρίας, το πρόβλημα των κουνουπιών αναμένεται να εμφανιστεί νωρίτερα και να είναι εντονότερο, είπε ο κ. Νικολαϊδης, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν ήδη τις δράσεις τους προς αντιμετώπιση του προβλήματος.

“Φέτος επικεντρωθήκαμε σε κάποια θέματα που εντάσσονται και πάλι στα πλαίσια ενός επιχειρησιακού προγράμματος, που αφορούν στην προσβασιμότητα των επίμαχων σημείων, στην αύξηση των καθαρισμών των προσβάσεων, στην πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού για να τις προνυμφοκτονίες, που ήδη έχουν αρχίσει από τις υπηρεσίες του Κράτους, του Δήμου και των Βρετανικών Βάσεων”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολαϊδη, μετά από συστάσεις που γίνονται σε μελέτη της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης drones για ψεκασμούς σε δύσβατες περιοχές, για σκοπούς προνυμφοκτονίας.

“Δεν μιλούμε για αεροψεκασμούς, αλλά για στοχευόμενους ψεκασμούς που γίνονται χαμηλά”, υπέδειξε.