Δύο καταγγελίες διερευνά η Αστυνομία για την υπόθεση της Μονής Αβακούμ

    Δύο καταγγελίες διερευνά αυτή τη στιγμή η Αστυνομία για την υπόθεση της Μονής Αβακούμ στο Φτερικούδι.

    Μιλώντας στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου είπε ότι η πρώτη καταγγελία, για οικονομικής φύσεως θέματα, έγινε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής και διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

    Η δεύτερη καταγγελία έγινε από τέσσερις μοναχούς και διερευνάται από κλιμάκιο άλλης Υπηρεσίας της Δύναμης.

    Σημείωσε ότι στη συνέχεια, έφθασε στην αστυνομία μία επιστολή η οποία επίσης διερευνάται.

    Ανέφερε ότι η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται.

    Ο κύριος Ανδρέου πρόσθεσε ότι, την περασμένη Τρίτη, δύο αστυνομικοί με πολιτική περιβολή μετέβησαν στη Μονή για να επιτηρήσουν την παραλαβή αντικειμένων και άλλων εκκλησιαστικών σκευών, από λειτουργούς της Μητρόπολης Ταμασού.

    “Οι αστυνομικοί”, είπε, “δεν είδαν ούτε χρηματοκιβώτιο, ούτε κουκουλοφόρους”.

    Αποκαλύψεις αναφορικά με τη δραστηριότητα της μονής Αββακούμ, έκαμε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κάτοικος του Παλαιχωρίου, λογοτέχνης Σωφρόνης Σωφρονίου.

    Ανέφερε ότι ηλικιωμένη δεν είχε να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα γιατί έδωσε χιλιάδες ευρώ σε δωρεές στη Μονή, ενώ μίλησε και για μεταβιβάσεις κτημάτων στην Μονή.

    Ο κύριος Σωφρονίου κατήγγειλε τη δραστηριότητα της Μονής τόσο στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, πριν από δύο χρόνια, όσο και στον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, τον περασμένο Απρίλιο.

    Σημείωσε πως στο Ταέ τού ανέφεραν ότι ο ρόλος της Αστυνομίας τελειώνει, αφού όσα έγιναν είχαν την άδεια της Μητρόπολης.

    Ο Σωφρόνης Σωφρονίου είπε ότι στην ενίσχυση της δημοτικότητας της Μονής Αββακούμ, συνέβαλε η εξωφρενική προβολή θαυμάτων και η αγιοποίηση της, από τρία μεγάλα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια.

    Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ