Καταβάλλεται σήμερα τα εφάπαξ ποσό των €100 για το επίδομα τέκνου σε δικαιούχους

  Δικαιούχες είναι Μονογονεϊκές Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 19.500 ευρώ και ανώτερο ύψος καταθέσεων €10.000
  Καταβάλλονται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, τα εφάπαξ ποσά για τη στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών και άλλων δικαιούχων του επιδόματος τέκνου με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 21/02/2024.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, δικαιούχες είναι Μονογονεϊκές Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 19.500 ευρώ και ανώτερο ύψος καταθέσεων 10.000 ευρώ.

  Το εφάπαξ ποσό ανέρχεται σε 100 ευρώ για το πρώτο τέκνο, αυξανόμενο κατά 50 ευρώ για κάθε πρόσθετο τέκνο, με μέγιστο ποσό 250 ευρώ. Πέραν των τεσσάρων εξαρτώμενων τέκνων, παραχωρείται επιπρόσθετο ποσό 100 ευρώ.

  Δικαιούχες του πιο πάνω εφάπαξ ποσού είναι επίσης οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνου, με ετήσιο εισόδημα 25,000 ευρώ και ανώτατο ύψος καταθέσεων 15,000 ευρώ.

  Σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση του εφάπαξ ποσού των 100 ευρώ σε νοικοκυριά που λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν περιλαμβάνονται στις πιο πάνω κατηγορίες, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι αυτό θα καταβληθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

  ΚΥΠΕ