Αρχική Τελευταία Νέα «Έφυγε» από την ζωή ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Στέλιος Κοιλιάρης

«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Στέλιος Κοιλιάρης

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Στέλιος Κοιλιάρης.

Την είδηση γνωστοποίησε σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Κάρογιαν.

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Κοιλιάρη:

Ο Στέλιος Κοιλιάρης γεννήθηκε το 1951 στη Λευκωσία. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και κατέχει τα διπλώματα Μ.Α. και Ph.D.

Για περίπου 10 χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Παραιτήθηκε το 1989 για να εργαστεί ως οικονομικό διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα. Πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών και διοίκησης στο συγκρότημα εταιρειών Λούης.

Επιπρόσθετα, διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, δημοσίων και ιδιωτικών εταιρειών, καθώς και κοινοπραξιών με ξένες εταιρείες στο εξωτερικό. Κατά καιρούς διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος επιτροπών που ασχολήθηκαν με διάφορα σοβαρά θέματα οικονομικής πολιτικής. Διετέλεσε επίσης γραμματέας της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής και του Ανωτάτου Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1993 διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993. Το 1994, κατά τη διάρκεια της θητείας του, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Στέλιος Κοιλιάρης ανέλαβε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Αποχώρησε από τη θέση του στις 27 Απριλίου 1995 για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΝεφρός χοίρου λειτουργεί σε άνθρωπο για περισσότερο από ένα μήνα
Επόμενο άρθροΔιπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες σε ορεινά και εσωτερικό