Αρχική Τελευταία Νέα Έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού οι λατόμοι λόγω διαμαρτυρίας

Έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού οι λατόμοι λόγω διαμαρτυρίας

Δίωρη στάση εργασίας και παράλληλη εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο Πάφου- Λεμεσού, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας οργανώνουν σήμερα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 οι εταιρείες κατασκευής σκυροδέματος και λατόμευσης.

Οι εταιρείες του κλάδου διαμαρτύρονται για την έλλειψη υλικών λατόμευσης στις υφιστάμενες ζώνες λατόμευσης της επαρχίας Πάφου και κυρίως στην κοινότητα Ανδρολύκου. Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε, μετά την διευθέτηση συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγής των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος. Η σημερινή κινητοποίηση περιλαμβάνει κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Οι κατασκευαστές σκυροδέματος και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λατομεία διαμαρτύρονται για πολύχρονη καθυστέρηση στον καθορισμό νέων ζωνών, την στιγμή, επισημαίνουν, που τα αποθέματα στις υφιστάμενες έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί.

Εκπρόσωποι των εταιρειών επεσήμαναν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της χωράς σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια και μεγαλώνει καθημερινά.

Πηγή: riknews