Αρχική BusinessNews Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Λεμεσιανό Καρναβάλι – Μεγάλες προσδοκίες...

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Λεμεσιανό Καρναβάλι – Μεγάλες προσδοκίες μετά από 3 χρόνια

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, καθώς στις 16 Φεβρουαρίου είναι η επίσημη πρώτη μέρα, η Τσικνοπέμπτη. Με την πρώτη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου να είναι η παιδική παρέλαση και για τέλος η μεγάλη παρέλαση στις 26 του μήνα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δήμαρχου Λεμεσού, το καρναβάλι επιστρέφει δριμύτερο μετά από 3 χρόνια περιορισμών, «Αφού από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις σε ομάδες και άρματα, η συμμετοχή φέτος θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ». Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι καρναβαλιστές της μεγάλης παρέλασης θα είναι περισσότεροι από 30000.
Οικονομικό όφελος:
Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι καταστηματάρχες της Λεμεσού περιμένουν ωστόσο κύμα κόσμου απ’ όλη την Κύπρο που θα φέρουν στην πόλη μεγάλα εισπρακτικά έσοδα αφήνοντας πίσω τους τις προηγούμενες κακές χρονιές.
Παράλληλα τα κόστη για συμμετοχή σε ομάδα της παρέλασης κυμαίνονται στα €35 έως και €60 ευρώ για ενήλικες και στα €25 με €40 για παιδιά. Ορίζοντας με αυτό το τρόπο μεγάλα καθαρά κέρδη για όσους δημιουργούν ομάδες.
Δήμος Λεμεσού:
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και οι συμμετέχοντες στο φετινό καρναβάλι ετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μετατρέψουν κάθε γωνιά της πόλης, σε προορισμό ξεφαντώματος, όπως μόνο η πόλη μας ξέρει να προσφέρει.
Στο πλούσιο φετινό πρόγραμμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων, εντάσσονται και νέα στοιχεία, κάνοντας αρχή από την Τσικνοπέμπτη και την είσοδο του Βασιλιά στην πόλη. Η παρέλαση, με μπροστάρη τον Βασιλιά της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (μπροστά από το Διοικητήριο), θα περιπλανηθεί στους δρόμους της παλιάς πόλης και θα καταλήξει φέτος και πάλι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα ξεκινήσει ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό. Επιπλέον, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος, πέρα από τις μουσικές επιλογές των dj’s και ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα, σε κάθε υπαίθριο χορό, ενώ σειρά εκδηλώσεων θα φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Εκεί θα έχουμε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να απολαύσουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή Πασχάλη σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από την εποχή του ’60 μέχρι σήμερα. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από τις Ομάδες Κανταδόρων, που φέτος θα καταλήξουν μετά από περιδιάβαση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.
Το πλούσιο πρόγραμμα συμπληρώνουν η αγαπημένη Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας, ο χορός της Τρίτης στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, η βραδινή καρναβαλίστικη ποδαράτη, ο χορός της Πέμπτης, street parties, διαγωνισμοί πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.