Αρχική Εκδηλώσεις Έκθεση του Πειραματικού Εργαστηρίου Κεραμικής Ανδρολύκου στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο

Έκθεση του Πειραματικού Εργαστηρίου Κεραμικής Ανδρολύκου στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο

Εγκαίνια την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, στις 7:30μμ 

 

Με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, το ξενοδοχείο Almyra, σε συνεργασία με τoν κεραμίστα Βάσο Δημητρίου, φιλοξενεί έκθεση με τα έργα που συμμετείχαν στο πλέον καθιερωμένο και μοναδικό Πειραματικό Εργαστήρι Κεραμικής Ανδρολύκου. 

Το εργαστήρι διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2017 με κύριο στόχο τον πειραματισμό και την αξιοποίηση ντόπιων χωμάτων, κατάλληλων για την ανάπτυξη μορφών σύγχρονης κεραμικής. Με την καθοδήγηση και εμπειρία του κ. Δημητρίου, ερευνώνται και διευρύνονται διαφορετικές πειραματικές τεχνικές ψησίματος, όπως το raku, το naked raku, το raku dolce, η κατασκευή και η θεωρία της terra sigillata, τα saggar και πολλά άλλα. 

Παράλληλα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα του κ. Δημητρίου, στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν την αγάπη για την μοντέρνα και μη συμβατική κεραμική, η οποία χαρακτηρίζει όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση: 

Μύρια Νικολαΐδη, Λένη Λοΐζου, Έμιλυ Έλληνα, Εύα Παπαβασιλείου, Χριστίνα Κυπριανού, Αντωνία Στυλιανού, Μαρία Θεοδώρου, Μαρία Πασχάλη, Μαρία Ανδρέου, Τερέζα Τούρβας, Τέλης Παπαδόπουλος, Ελίνα Σολωμονίδου, Ζωή Μαυρογένους, Μιρό Σκαπούλλη, Λούκας Σπάθης, Άντρια Παπανικολάου, Δέσπω Νικολαΐδου, Μυρτώ Αριστείδου, Τατιάνα Βασίλιεβα, Έλλη Φιλίππου.  

  • Εγκαίνια: Παρασκευή, 4 Αυγούστου, στις 7:30μμ., Αίθουσα ΔΑΝΑΗ 
  • Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 31 Αυγούστου 2023

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Almyra, Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, 8042 Πάφος

Προηγούμενο άρθροΜεσίστιες οι σημαίες στη Βουλή για τους δύο πιλότους του μοιραίου Καναντέρ
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έξω από το σινεμά ΡΙΟ