Αρχική Τελευταία Νέα Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην περιοχή Πάχνας – Μαλλιάς – Κισσούσας

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην περιοχή Πάχνας – Μαλλιάς – Κισσούσας

Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Πάχνας – Μαλλιάς – Κισσούσας, της επαρχίας Λεμεσού, η Αστυνομία ενημερώνει ότι ο κύριος δρόμος Λεμεσού – Καντού – Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους το δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά – Πλατρών. Προτρέπονται επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 12.00 τη Δευτέρα στην περιοχή Πάχνας – Μαλιάς στην Επαρχία Λεμεσού. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν από τις 11.40, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Επαρχία Λεμεσού, μεταξύ των χωριών Μαλιά – Πάχνα. Η πυρκαγιά μένεται σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και δέντρα. 
 
 Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από την Επαρχία Πάφου. Επιπρόσθετα έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων των Βρετανικών Βάσεων.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με 18 πυροσβεστικά οχήματα και 41 πυροσβέστες. Το Τμήμα Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα προσωπικό καθώς επίσης και 1 γεωργικό ελκυστήρα. Στην πυρκαγιά κατευθύνεται και Βοηθός Διευθυντή Επιχειρήσεων κ.Λ.Λεωνίδου.
Πηγή: philenews