Αρχική Τελευταία Νέα Ενώνουν περαιτέρω δυνάμεις Δήμος Λεμεσού -ΤΕΠΑΚ για την Ευρωπαϊκή Αποστολή: 100 κλιματικά...

Ενώνουν περαιτέρω δυνάμεις Δήμος Λεμεσού -ΤΕΠΑΚ για την Ευρωπαϊκή Αποστολή: 100 κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030»

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Κέντρο Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ»

Πρωτόκολλο συνεργασίας για το πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Αποστολή: 100 κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030» υπέγραψε ο Δήμος Λεμεσού με το Κέντρο Αριστείας του ΤΕΠΑΚ «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ». Η συνεργασία υπογράφηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στα γραφεία του Κέντρου Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ».

Με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Αποστολή: 100 κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030» η Λεμεσός στοχεύει να καταστεί μέχρι το 2030 σε μια πόλη χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή, έξυπνη και βιώσιμη. Ένας στόχος που απαιτεί ισχυρές συνεργασίες με φορείς και ερευνητικά/επιστημονικά προγράμματα. Το Κέντρο Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ» ως Κόμβος Ψηφιακής Τεχνολογίας θα συμβάλει στην προσπάθεια του Δήμου Λεμεσού για να υλοποιήσει τον μεγάλο αυτό στόχο.

Το Κέντρο Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ» έχει άμεση σχέση με θέματα περιβάλλοντος άρα υπάρχει μεγάλο έδαφος για συνέργειες τόσο στα ερευνητικά προγράμματα και τα κονδύλια που μπορούμε να διεκδικήσουμε μαζί καθώς και σε άλλα ζητήματα. «Εσείς είστε τα ιδρύματα που θα μας τροφοδοτήσουν με επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση. Εμείς από το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συντονίσουμε και θα κινήσουμε τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να πάρουμε τη κοινωνία μας ένα βήμα πιο μπροστά» είπε μιλώντας μετά την υπογραφή της συνεργασίας ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Εκ μέρους του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ» ο Καθηγητής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερευνητικού Προγράμματος κ. Διόφαντος Χατζημιτσής παρουσίασε τις δράσεις του κέντρου μέσα από την έρευνα και τις θεματικές με τις οποίες ασχολείται. «Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία, είμαστε δίπλα σας και δεσμευόμαστε ότι θα ενώσουμε δυνάμεις και με τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια για το καλό της Λεμεσού και των κατοίκων της» είπε.

Το Ερευνητικό Κέντρο «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ», λειτουργεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Γεωπληροφορικής της Σχολής Μηχανικών και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ και έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα το οποίο θα συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής, διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων, πρωτοποριακές ερευνητικές ευκαιρίες, στοχευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και προώθηση της επιχειρηματικότητας.