Αρχική Τελευταία Νέα Ενώπιον Δικαστηρίου Ε/κ που μετέφερε τσιγάρα και καπνό από τα κατεχόμενα

Ενώπιον Δικαστηρίου Ε/κ που μετέφερε τσιγάρα και καπνό από τα κατεχόμενα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγείται σήμερα Ελληνοκύπριος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν χθες το πρωί τσιγάρα και καπνός που πιστεύεται ότι προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων, μετά από σχετική έρευνα που έγινε από μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού σε παζαράκι στη Λεμεσό και σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Ελληνοκύπριου πλανοδιοπώλη, εντοπίστηκε ποσότητα 46 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 2050 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αυτά είναι αφορολόγητα, αφού δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έχουν διενεργηθεί, φαίνεται ότι τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €2040, προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Το εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο απασχόλησε και στο παρελθόν το Τμήμα Τελωνείων με παρόμοιας φύσης υποθέσεις, συνελήφθη από την Αστυνομία για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ανευρεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων καθώς και το όχημα του υπόπτου στο οποίο εντοπίστηκε η εν λόγω ποσότητα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

KYΠΕ