Αρχική Τελευταία Νέα Ένωσαν δυνάμεις για το Κυπριακό κρασί

Ένωσαν δυνάμεις για το Κυπριακό κρασί

Κοινοπραξία δεκαέξι οινοποιείων με στόχο την καθιέρωση του κρασιού της Κύπρου ως ένα από τα εξαιρετικά κρασιά του κόσμου

Προώθηση εννιά ποικιλιών και προσπάθεια δημιουργίας κοινού σήματος

Συνέντευξη στον Δημήτρη Στρατή

Δεκαέξι οινοποιεία άρχισαν μια κοινή προσπάθεια με στόχο να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τα Κυπριακά κρασιά και τις ντόπιες ποικιλίες σταφυλιού σε ολόκληρο τον κόσμο. Αρκετά από τα οινοποιεία που εδρεύουν στην επαρχία Λεμεσού, εδώ και αρκετό καιρό συνεργάζονται μέσα από την ίδρυση της Cyprus Wine Consortium, μιας κοινοπραξίας που στοχεύει στην αναβίωση της οινικής ιστορίας της Κύπρου. 

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Cyprus Wine Consortium, Θεόδωρος Θεοχάρη παραχώρησε συνέντευξη στη Limassol Today  τονίζοντας ότι απώτερος σκοπός είναι η καθιέρωση του Κυπριακού κρασιού ως ένα από τα εξαιρετικά κρασιά του κόσμου. Παραθέτει επίσης τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών που προωθούνται σε Κύπρο και εξωτερικό και εξηγεί ότι το κάθε οινοποιείο διατηρεί αυτονομία ως προς την επιλογή κρασιών. Με την κατάλληλη προβολή και με την ποιότητα που διαθέτουν τα Κυπριακά κρασιά, μπορούν να ανταγωνιστούν παραδοσιακές δυνάμεις κρασιού του εξωτερικού, σημειώνει ο κ. Θεοχάρη.

Συνέχεια στο Limassol Today