Αρχική Λεμέσιος Enough is enough και η Πάφος

Enough is enough και η Πάφος

Ο πρώην υπουργός παιδείας, το δήλωσε πολλάκοις, ότι η απόφαση για ίδρυση σχολής καλών τεχνών, είχε παρθεί. Η σχολή θα γινόταν στην Λεμεσό, στο ΤΕΠΑΚ. Κατά καιρούς ακούσαμε διάφορα παράξενα κατ΄εμάς από την δήμαρχο Λευκωσίας, ότι η συγκεκριμένη σχολή, θα πρέπει να γίνει “κάτω” από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στην πορεία είχαμε ακούσει βέβαια κι΄από τους Πάφιους αδελφούς, να θέλουν την σχολή να γίνει στην πόλη τους.

Κι΄εμείς διερωτούμαστε πλέον. Πως είναι δυνατόν, να επιτρέπεται να λέει ο καθένας ότι θέλει σε αυτό τον τόπο; Ναι, εντάξει, έχουμε δημοκρατία και ο καθένας στην δημοκρατία λέει πάντοτε ότι θέλει. Όμως και στην δημοκρατία υπάρχουν κάποια όρια. Enough is enough λοιπόν. Είναι πλέον κρίμα αυτός ο τόπος κι΄αν όλοι μας δεν σοβαρευτούμε, πάμε βουρητοί ολόισια στον γκρεμό.

Μπουκτίσαμε πλέον και δεν μπορούμε να ακούμε όλα αυτά τα απαράδεκτα. Επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούν οι μεν Λευκωσιάτες ότι δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους. Μια σχολή καλών τεχνών είναι πιο φυσιολογικό να είναι στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο κυρία Μαύρου, παρά σε ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Και οι μεν Πάφιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ένα Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανοίγει μαγαζούδκια ποδά τζιε ποτζίει.

Η σχολή καλών τεχνών έχει αποφασισθεί να γίνει στην Λεμεσό σε κτήρια που βρίσκονται στις οδούς Ιφιγενείας και Νικολάου Ξιούτα, τα κτήρια έχουν απαλλοτριωθεί ήδη και το θέμα θα έπρεπε φυσιολογικά να θεωρείται λήξαν. Αν όχι κι΄αν στο τέλος δούμε να γίνεται κάτι διαφορετικό, από το φυσιολογικό, ε τότε θα αγανακτίσω κι΄εγώ. Κι΄ακόμη δεν το έχω κάνει. 

Διαβάστε τι γράφει ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Ανοίγει ξανά στην Πάφο η συζήτηση για τη δημιουργία Σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη, μετά τη διαπίστωση των τοπικών φορέων ότι τα αιτήματα της δημοτικής Αρχής, βουλευτών και άλλων οργανωμένων συνόλων, δεν προωθήθηκαν επί της ουσίας κατ’ ελάχιστον μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας.

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι εντός και εκτός Δημοτικού Μεγάρου Πάφου επανήρχισαν οι επαφές και οι κινήσεις φορέων της επαρχίας για συντονισμένη επαναφορά και προώθηση του αιτήματος της Πάφου για φιλοξενία της εν λόγω σχολής, μετά και τις πληροφορίες ότι η δημιουργία της αποτελεί πλέον απόφαση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η διαδικασία για τη λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στην Πάφο αποτελεί πεδίο συντονισμένη δράσης των φορέων της επαρχίας τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα μάλιστα ο ανακαινισμένος πολυχώρος της Παλιάς Ηλεκτρικής προτάθηκε από τον Δήμο Πάφου ως έδρα της Σχολής Καλών Τεχνών.

Οι προσπάθειες των αρχών της πόλης για ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών και τη φιλοξενία της είναι συνεχείς και πριν από λίγο καιρό ο Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, απέστειλε στον τέως υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Δημητρίου, επιστολή με την οποία τον προσκαλούσε σε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου για το θέμα της δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής ενόψει των εξελίξεων αυτών.

Αντίστοιχη γραπτή παρέμβαση εκδηλώθηκε πρόσφατα και από τον βουλευτή Πάφου της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα. Το θέμα της μεταφοράς στην Πάφο μιας πανεπιστημιακής σχολής αποτελεί τους τελευταίους μήνες και την αιχμή του δόρατος άλλων τοπικών φορέων, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Χρύσανθος Σαββίδης, απέστειλε επιστολές για το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι πλείστοι των οποίων τοποθετήθηκαν ήδη με επιστολές τους θετικά στο αίτημα αυτό. Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, σχετικά με την πρόθεση του ΤΕΠΑΚ για ίδρυση της σχολής, έχει προκαλέσει νέο γύρο επαφών και προεργασιών στην Πάφο.

ΛΕΜΕΣιος…