Αρχική BusinessNews Εντυπωσιακά τα εγκαίνια του City of Dreams (Φωτογραφίες)

Εντυπωσιακά τα εγκαίνια του City of Dreams (Φωτογραφίες)

Τα εγκαίνια του πρώτου πολυθεματικού θερέτρου της Ευρώπης τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

Κύπρος, Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 2023 – Mε ένα λαμπερό γκαλά γιόρτασε τα εγκαίνιά του την Τρίτη 11 Ιουλίου, το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης, City of Dreams Mediterranean, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, επίτιμων καλεσμένων και συνεργατών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του κ. Lawrence Ho, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Melco Resorts & Entertainment και του κ. Μενέλαου Σιακόλα, Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου CNS, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τέλεσε τα εγκαίνια του City of Dreams Mediterranean. Σημειώνεται ότι το πολυθεματικό θέρετρο άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στο ευρύ κοινό τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως είναι μεγάλη του τιμή που παρευρίσκεται στα εγκαίνια ενός τόσο πρωτοποριακού έργου.

«Το πολυθεματικό θέρετρο είναι ένα μοναδικό στο είδος του έργο ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για πρόοδο και αριστεία, λειτουργώντας παράλληλα καταλυτικά για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ αποδεικνύει την ικανότητά μας να υλοποιούμε τα οράματα», σημείωσε.

Στη δική του ομιλία, ο κ. Lawrence Ho, μίλησε για το γεγονός ότι μια επίσκεψή του στην Κύπρο πριν από 16 χρόνια, ήταν η αιτία για να αγαπήσει το νησί και τους ανθρώπους του.

«To City of Dreams Mediterranean φέρνει ένα καινούριο αφήγημα στην Κύπρο. Ο κόσμος που στο παρελθόν αγνοούσε αυτό το νησί, έχει σήμερα μια σειρά από πειστικούς λόγους για να το επισκεφθεί. Το θέρετρο θα προσελκύσει νέους premium τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχοντας θετικό αντίκτυπο στην οικονομία καθώς και στην αντιμετώπιση της εποχικότητας του τουρισμού».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο κ. Ho σχολίασε: «Η στήριξή σας ήταν ανεκτίμητη. Η κυβέρνηση μάς καθοδήγησε επιδέξια καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας στην Κύπρο. Όλες μας οι επιτυχίες τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια έχουν προκύψει μέσα από συνεργασίες. Συνεργασίες με κυβερνήσεις, με επιχειρήσεις, με ανθρώπους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εσάς, όχι μόνο προσωπικά, αλλά και εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου στη Melco. Ευελπιστώ πως η μεταξύ μας συνεργασία θα ενθαρρύνει κι άλλους επενδυτές να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας».

Με τη σειρά του, ο κ. Μενέλαος Σιακόλας, δήλωσε ότι η χθεσινή ήταν μια μέρα ορόσημο για το City of Dreams Mediterranean, ένα έργο-όνειρο που, μέσα σε οκτώ χρόνια, έγινε πραγματικότητα.

«Πρόκειται για μια από εκείνες τις περιπτώσεις όπου η ονομασία του έργου συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία, το παρόν και το μέλλον. Πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μια πόλη των ονείρων, ένα θέρετρο για το οποίο η Κύπρος, ως τουριστικός προορισμός, μπορεί να είναι υπερήφανη. Ένα θέρετρο που παίρνει τη χώρα σε άλλο επίπεδο».

Έπειτα από την τελετή κοπής της κορδέλας και της πρόποσης που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του City of Dreams Mediterranean, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικές παραστάσεις από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την Ελληνίδα τραγουδίστρια και στιχουργό, Έλενα Παπαρίζου. Η λαμπερή βραδιά ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.

Ως το μεγαλύτερο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης, το City of Dreams Mediterranean στοχεύει να καθιερώσει την Κύπρο ως έναν ολόχρονο πολυτελή τουριστικό προορισμό και να καταστεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, και όχι μόνο, μέσα από την παροχή παγκοσμίου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας και ψυχαγωγίας και την καθιέρωσή του ως διεθνή κόμβου επιχειρηματικού και συνεδριακού τουρισμού.

Tο City of Dreams Mediterranean αποτελεί το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο θέρετρο της ευρύτερης περιοχής. Διαθέτει πεντάστερο ξενοδοχείο 14 ορόφων με 500 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Επιπρόσθετα, διαθέτει συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους περί τα 8.000 τ.μ., υπαίθριο αμφιθέατρο, adventure park για όλη την οικογένεια, καθώς και εκλεκτούς χώρους εστίασης και πολυτελή καταστήματα. Ο εσωτερικός του σχεδιασμός βασίζεται στα διεθνή πρότυπα πολυτέλειας της Melco, που έχουν προσαρμοστεί ειδικά για το πολυθεματικό θέρετρο της Κύπρου, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός έχει έντονο μεσογειακό χαρακτήρα.

Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα, το City of Dreams Mediterranean είναι το πρώτο έργο ανάπτυξης στην Κύπρο που έλαβε την κορυφαία πιστοποίηση BREEAM Excellent για το στάδιο του σχεδιασμού. Πρόσφατα, το City of Dreams Mediterranean, τιμήθηκε σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες στα φετινά European Property Awards, όπου απέσπασε τα βραβεία Best Hotel Architecture Europe, Best Sustainable Commercial Development Europe και Best New Hotel Construction & Design Cyprus.