Αρχική Τελευταία Νέα Επενδύσεις, Θεματικό πάρκο και Κυπριακή Γειτονιά Ενηλίκων φέρνουν Τράμπ-Νικολαίδης στη Λεμεσό!

Επενδύσεις, Θεματικό πάρκο και Κυπριακή Γειτονιά Ενηλίκων φέρνουν Τράμπ-Νικολαίδης στη Λεμεσό!

Σήμερα η Λεμεσός φημίζεται για τη Ρωσική επιχειρηματική κοινότητα της, αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει. Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης αναλαμβάνει να προωθήσει ένα νέο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων με αναπτύξεις που θα περιλαμβάνουν θεματικό πάρκο τρόμου, νέο τεχνητό ύφαλο και «κυπριακή γειτονικά ενηλίκων».

  • Θεματικό πάρκο τρόμου: Η δράση αυτή περιλαμβάνει την αξιοποίηση του οικισμού Βερεγγάρια στα Πολεμίδια ως «θεματικό πάρκο τρόμου», μετά από επέκταση των ορίων του Δήμου Λεμεσού στην περιοχή. Οι δραστηριότητες που θα προσφέρει το πάρκο θα βασίζονται στην Ελληνική Μυθολογία και θα περιλαμβάνουν «σκηνές φρίκης, ποτάμια αίματος, κραυγές πόνου και αγωνίας».
  • Νέος τεχνητός ύφαλος: Αυτή είναι μια προσωπική πρωτοβουλία του κ. Νικολαΐδη. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη μετακίνηση του Αγκυροβολίου στη θαλάσσια περιοχή των Αγγλικών Βάσεων. Επίσης προνοεί την βύθιση του σκάφους «Λάμπουσα», ιδιοκτησίας του Δήμου Λεμεσού, προς δημιουργία νέου τεχνητού υφάλου σε βάθος 20 μέτρων.
  • Κυπριακή Γειτονιά Ενηλίκων: Οι επενδυτές έχουν ζητήσει από τις δημοτικές αρχές, την ανάδειξη μιας περιοχής της Λεμεσού ως προς τον ντόπιο παραδοσιακό χαρακτήρα της. Γνωστή στους πιο παλιούς για τους οίκους ανοχής και τα καμπαρέ της, η Πλατεία Ηρώων πρόκειται να ανασκευαστεί ως το Red Light District της Λεμεσού. Τα σχέδια περιλαμβάνουν παροχή κινήτρων όπως τη χρήση της κυπριακής διαλέκτου και της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας και το κέρασμα γλυκών κουταλιού και λουκουμιών στους επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην Προεδρική Κατοικία του Τροόδους τον Αύγουστο του 2016. Ο Αναπλ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος παρουσίασε πρόταση πρώην συνεργατών της Trump Entertainment Resorts για να επενδύσουν στην Κύπρο υπό τον όρο αυτό να γίνει στη Λεμεσό. Βάσει πρόσφατης έκθεσης του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών για το Προεδρικό, οι σχέσεις Αμερικής και Ρωσίας οδεύουν προς μια νέα οικονομική συνεργασία – το λεγόμενο «δόγμα Τραμπ». Η Λεμεσός, ως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό Ρωσικό κέντρο εκτός συνόρων, αποτελεί κομβικό σημείο για την υλοποίηση του κυοφορούμενου Αμερικανικού ανοίγματος.

Όπως μας σχολίασε άτομο του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου, από τη μέρα που ο κ. Νικολαΐδης εξελέγηκε Δήμαρχος Λεμεσού με διαφορά 9 ψήφων έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να ξεπεράσει τον προκάτοχο του σε έναν, κάποιον, τομέα. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, το δόγμα Τραμπ προσφέρει μοναδική ευκαιρία στον κ. Νικολαΐδη, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν μιλά καθόλου Ρωσικά. Έτσι ο κ. Νικολαΐδης είναι αισιόδοξος ότι θα προσθέσει και τη δική του σφραγίδα στη Λεμεσό με τα νέα σχέδια που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αρχές Απριλίου 2017, τα οποία αναμένεται να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Λεμεσού αλλά και ευρύτερα ολόκληρης της Κύπρου.