Αρχική BusinessNews Έπιασαν πάτο οι αξίες των οικοπέδων – Διασώθηκαν τα χωράφια

Έπιασαν πάτο οι αξίες των οικοπέδων – Διασώθηκαν τα χωράφια

Η περιοχή του MALL στην είσοδο της Λευκωσίας, ακίνητα στη λεωφόρο Λεμεσού (περιοχή ΡΙΚ), οικόπεδα στην περιοχή Σφαλαγγιώτισσας στη Λεμεσό

 

… και γενικά ακίνητα μεγάλης αξίας φαίνεται να πλήρωσαν τη νύφη της επανεκτίμησης των αξιών σε τιμές 1/1/2018, ενώ όσοι αγόρασαν διαμερίσματα σε ουρανοξύστες δεν έχασαν αφού, κατά μέσον όρο, πωλούνται προς €10.000 το τετραγωνικό μέτρο. Διασώθηκαν τα χωράφια.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στην αγορά εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα το πιο σκληρό παζάρεμα στις αγοραπωλησίες, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές θα επικαλούνται τις εκτιμήσεις του Τμήματος Κτηματολογίου που, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εκτιμητών Κυριάκο Ταλατίνη, παρουσιάζουν τις αξίες χαμηλότερες από ό,τι θα ανέμενε κανείς. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει κάπως μετά τη δημοσίευση της εκτίμησης που θεωρείται ζήτημα ωρών.

Πάντως, οι ιδιώτες εκτιμητές εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί το Κτηματολόγιο, θεωρώντας λανθασμένο το ότι στις εκτιμήσεις δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πωλήσεις των ακινήτων στην κάθε περιοχή (συγκριτική μέθοδος), ώστε να καθοριστεί και η αξία των υπολοίπων ακινήτων της ευρύτερης περιοχής. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: