Αρχική Τελευταία Νέα Επίδομα τέκνου: Πότε θα καταβληθεί και όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Επίδομα τέκνου: Πότε θα καταβληθεί και όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Στις 31 Μαΐου θα καταβληθεί το ετήσιο επίδομα τέκνου για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, σύμφωνα με τον Λειτουργό Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, κ. Χρίστο Διομήδους.
Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο κ. Διομήδους το επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους αυξημένο, όπως έχει ανακοινωθεί, λόγω της ΑΤΑ. Μάλιστα, θα δοθεί αυτόματα σε όσους το έλαβαν πέρυσι, χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης. Επιπλέον, άτομα τα οποία έχουν οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή τους κατάσταση θα πρέπει να υποβάλλουν έντυπο αίτησης για αλλαγή στο επίδομα τέκνου στα σημεία εξυπηρέτησης επιδομάτων πρόνοιας, τηλεφωνώντας στο 80002000 ή μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας. Για όσους δεν λάβουν το επίδομα μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1450, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματά τους.
Οι οικογένειες που έχουν τρία ή τέσσερα τέκνα λαμβάνουν επίδομα τέκνου κάθε μήνα. Ένας μικρός αριθμός εξ αυτών, έχει σταματήσει να το λαμβάνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, λόγω του ότι τα εισοδήματά τους ξεπερνούσαν το οικονομικό όριο. Όποιοι πληρούν τα κριτήρια, θα το λάβουν στις 31 Μαΐου και θα λάβουν επίσης και αναδρομικά τους 4 μήνες που δεν τους καταβλήθηκαν για το 2023.
Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για το επίδομα, για τους νέους αιτητές ή όσους δεν έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια.