Αρχική Τελευταία Νέα Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» και ενδεχόμενο μονοδρόμησης της Ανεξαρτησίας: Ώρα των αποφάσεων,...

Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» και ενδεχόμενο μονοδρόμησης της Ανεξαρτησίας: Ώρα των αποφάσεων, όχι άλλη αναβλητικότητα και γραφειοκρατία

Δημόσια διαβούλευση για την Οδό Ανεξαρτησίας
Πλήρη εφαρμογή του ΣΒΑΚ διεκδικεί η Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»

Την πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λεμεσού (ΣΒΑΚ), διεκδικεί η Πρωτοβουλία πολιτών «Για τη Λεμεσό». Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε ο Δήμος Λεμεσού αναφορικά με το ενδεχόμενο μονοδρόμησης της οδού Ανεξαρτησίας, η Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό», υπογραμμίζει ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων και δεν μπορεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να παραμείνει έρμαιο της αναβλητικότητας και της γραφειοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία για τη Λεμεσό χαιρετίζει τη διαδικασία διαβούλευσης πριν τη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων. Τονίζει ωστόσο πως η συζήτηση γίνεται ετεροχρονισμένα, αφού το ΣΒΑΚ έχει ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ σήμερα (σημ: Παρασκευή 12 Μαΐου 2023),  είναι η τελευταία μέρα υποβολής ενστάσεων για το Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Λεμεσού. «Η οδός Ανεξαρτησίας δεν μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά, αφού αποτελεί σημαντικό άξονα και στυλοβάτη του κέντρου της πόλης μας», σημειώνει η Πρωτοβουλία, προσθέτοντας πως «οι επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει. Βρισκόμαστε στο και πέντε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Η αναβλητικότητα απλώς παρατείνει το πρόβλημα».

Η Πρωτοβουλία για τη Λεμεσό:

• Διεκδικεί πλήρη εφαρμογή του ΣΒΑΚ
• Προτείνει Πεζοδρόμηση της οδού με λειτουργεία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με κίνηση προς τα βόρεια
• Εισηγείται αποτροπή της διαμπερούς κίνησης από την πόλη στην παραλία ώστε να διασφαλίζονται βιώσιμες συνθήκες άνεσης, ασφάλειας και πρασίνου.