Αρχική Τελευταία Νέα Επίσκεψη Πρέσβη της Κίνας Liu Yantao στη Λεμεσό

Επίσκεψη Πρέσβη της Κίνας Liu Yantao στη Λεμεσό

Επίσκεψη στην Λεμεσό πραγματοποίησε χτες 19 Απριλίου ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao. Κατά την επίσκεψη του στην πόλη μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη στο Δημοτικό Μέγαρο.

Σκοπός της επίσκεψης του Πρέσβη ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών που γίνονται και  από τις δύο πλευρές για την προώθηση αμοιβαία επωφελών σχέσεων και συνεργασίας στους τομείς του Τουρισμού, της Τεχνολογίας, της Εκπαίδευσης, της Οικονομίας, του Εμπορίου και του  Πολιτισμού με τις πόλεις της Κίνας με τις οποίες ο Δήμος Λεμεσού έχει αναπτύξει στενές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού είναι αδελφοποιημένος, ήδη από το 1992, με την πόλη Nanjing, ενώ το φθινόπωρο του 2021, ο Δήμος Λεμεσού υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με το Δήμο της Weinan. Επιπλέον συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του Μνημονίου  Συναντίληψης με την πόλη Guangzhou, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα τον προσεχή Σεπτέμβριο με επίσκεψη αντιπροσωπείας της πόλης στην Λεμεσό.

Μετά τη συνάντηση, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού στην οποία πραγματοποιήθηκε Τελετή Δωρεάς Βιβλίων από το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοτικής Λαϊκής Κυβέρνησης της Nanjing. Πρόκειται για μέρος του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού και της Βιβλιοθήκης JingLing της πόλης Nanjing.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παραδόθηκαν στην Βιβλιοθήκη, από την πρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Εσωτερικών κα. Hua Ling, 50 παιδικά βιβλία και δώρα σχετικά με την πόλη Nanjing. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους της Λεμεσού, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό της Κίνας.

Ο κ. Νικολαΐδης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες και ικανοποίηση για την αδελφική σχέση που υπάρχει μεταξύ των δυο αυτών Δήμων δήλωσε ότι θα υπάρξουν ανάλογες ενέργειες και από τον Δήμο Λεμεσού.

Aκολούθησε ξενάγηση στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πρέσβη της Κίνας και της αντιπροσωπείας του.