Αρχική ΤΕΠΑΚ Επίσκεψη στο ΤΕΠΑΚ από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο

Επίσκεψη στο ΤΕΠΑΚ από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξένησε την κ. Elizabeth Spehar, Ειδική Αντιπρόσωπο και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP). Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί εκτός πρωτεύουσας από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιούνιο του 2016. 

Η κ. Spehar, στην παρουσία του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Κρίστη Χρυσοστόμου, είχε την ευκαιρία για μια ελεύθερη συζήτηση με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το ρόλο και την αποστολή της UNFICYP, τα πεδία συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών αλλά και την πορεία των συνομιλιών. Η κ. Spehar ενημερώθηκε για την ανάπτυξη και τις προτεραιότητες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και άκουσε προβληματισμούς και ιδέες με στόχο τη στενότερη συνεργασία της UNFICYP με την πανεπιστημιακή κοινότητα του τόπου.

Η κ. Spehar ξεναγήθηκε σε κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και παρακάθισε σε γεύμα που πρόσφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαϊδη.