Αρχική Τελευταία Νέα Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Ούτε υπονόησα ούτε και τάχθηκα υπέρ ή κατά της Bioland»

Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Ούτε υπονόησα ούτε και τάχθηκα υπέρ ή κατά της Bioland»

Συνεχίζονται οι διαφωνίες για το έργο πυρόλυσης – Διαχωρίζει τη θέση της η Επίτροπος Περιβάλλοντος για το Εργοστάσιο Πυρόλυσης στον Ύψωνα

 

Σε επικοινωνία που είχε το LemesosBlog με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα. Μαρία Παναγιώτου, και ερωτηθείσα σχετικά με την αναφορά του ονόματός της σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας Bioland για το ότι η ίδια δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τέτοιου είδους έργα, η ίδια διαχώρισε τη θέση της από τη γραπτή δήλωση της εταιρείας, καθώς αυτά τα έργα για να είναι αποδεχτά θα πρέπει να πληρούν κάποιους κανόνες.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε πως: «Εντός της Επιτροπής ανέφερα το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η στήριξη και προώθηση έργων που βασίζονται στην Κυκλική Οικονομία είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης νοουμένου ότι αυτά πληρούν τους κανονισμούς. Αυτή μου όμως η δήλωση δεν αφορούσε το συγκεκριμένο έργο». Όπως συμπλήρωσε η κ. Παναγιώτου τα λεγόμενά της ενώπιον της Eπιτροπής μπορούν να επιβεβαιωθούν όχι μόνο από το ΚΥΠΕ αλλά και από τους παρευρισκόμενους. Ξεκαθαρίζοντας για ακόμα φορά, σημείωσε «σε καμία περίπτωση, ούτε υπονόησα αλλά ούτε και τάχθηκα υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου έργου και αυτό ήταν ξεκάθαρο και κατανοητό από όλους. Για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να είχαν απαντηθεί τα ερωτήματα που θέσαμε, κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί».

Να υπενθυμίσουμε πως ως προς το γενικότερο ζήτημα η κα. Παναγιώτου μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής δήλωσε πως για πρώτη φορά ζητήθηκε η άποψη του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος για τη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως το Γραφείο της κατόπιν μελέτης του θέματος κατέληξε σε σωρεία ερωτημάτων που τέθηκαν στην Επιτροπή Ελέγχου.

Πρώτιστη έγνοια μας, τόνισε η κ. Παναγιώτου, είναι η λειτουργία των βιομηχανιών εντός των επιτρεπτών ορίων που καθορίζουν οι οδηγίες και το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το θέμα αναμένεται να έχει και επόμενα επεισόδια τις επόμενες ημέρες.