Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί όμως σταδιακά μέχρι το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο σε περιοχές στα δυτικά του νησιού, ενδέχεται τοπικά να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια.

Το Σάββατο, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές του νησιού, για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρείται αυξημένη νεφοκάλυψη από ψηλές νεφώσεις. Από το απόγευμα και μετά, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται τοπικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Από το βράδυ το νησί θα επηρεάζεται από ένα μέτριο μέχρι ισχυρό πεδίο ανέμων, το οποίο θα εξασθενεί σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές του νησιού, για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Το νησί θα επηρεάζεται από ένα μέτριο μέχρι ισχυρό πεδίο ανέμων, το οποίο θα εξασθενεί σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση της, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.