Αρχική Τελευταία Νέα Θα ανακληθεί η άδεια του νέου γηπέδου της Λεμεσού;

Θα ανακληθεί η άδεια του νέου γηπέδου της Λεμεσού;

Μπροστά σε εφιαλτικά σενάρια βρίσκονται οι ομάδες οι οποίες στεγάζονται στο νέο γήπεδο της Λεμεσού (ΑΕΛ, Απόλλωνας και Άρης) αλλά και η ευρύτερη κοινωνία, αφού η άδεια η οποία δόθηκε από την Κομισιόν για τη χρήση του είναι προσωρινή και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανακληθεί, όπως αποκαλύφθηκε σε χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι ήδη το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση από τους αρμόδιους θεσμούς της ΕΕ, που ενημερώθηκαν από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, καθώς και ότι σε περίπτωση που κριθεί ότι υπήρξε κρατική ενίσχυση, η Κομισιόν θα απαιτήσει είτε να ανακτηθεί το γήπεδο και να μην το διαχειρίζονται τα τρία σωματεία της Λεμεσού, είτε να επιβληθεί πολλαπλάσιο ενοίκιο σε σχέση με αυτό το οποίο συμφωνήθηκε (400 χιλ. ευρώ) και το οποίο έτσι και αλλιώς είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορούν να το καλύψουν τα τρία σωματεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, άσκησε έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΚΟΑ υποδεικνύοντας ότι: «Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτούς τους κίνδυνους είναι γιατί ανεγέρθηκε το γήπεδο -και μάλιστα με πολλές σκιές στην πορεία του έργου, αφού το τελικό κόστος είναι περίπου το διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά υπολογιστεί- χωρίς να έχουν διευθετηθεί τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του γηπέδου. Κοινώς, ο ΚΟΑ έβαλε την άμαξα μπροστά από το άλογο», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε μια τρομερά δυσάρεστη κατάσταση και να αποδειχτεί τελικά ότι τα 40 εκατ. ευρώ που κόστισε το έργο, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων μαζί βέβαια και με τις κοινωνικές, αθλητικές και άλλες επιπτώσεις για την κοινωνία και τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Λεμεσού, αλλά και ευρύτερα».

Συνέχεια στο Dialogos.com.cy