Αρχική Τελευταία Νέα Εργασίες στους αυτοκινητόδρομους των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού – Οι δρόμοι...

Εργασίες στους αυτοκινητόδρομους των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού – Οι δρόμοι της Λεμεσού που θα γίνονται έργα

Εργασίες σε αυτοκινητόδρομους των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού θα πραγματοποιούνται από το Τμήμα Δημοσίων Εργων τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, «τις περιόδους 17 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου και 28 Αυγούστου μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται εργασίες κλάδευσης, κόψιμο χόρτων και ποτίσματος των φυτών στα πρανή των αυτοκινητοδρόμων Αεροδρόμιο Λάρνακας – Ριζοελιά – Αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των τριγώνων και κόμβων Καλού Χωριού και Ριζοελιάς και κόμβου Καλού Χωριού – Κοφίνου – κόμβου Καλού Χωριού της Επαρχίας Λάρνακας από το Τμήμα Δασών. Οι εργασίες θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 9:00 – 14:00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και Παρασκευής»

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και στον αυτοκινητόδρομο κόμβο Καλού Χωριού – Κοφίνου (και από τις δύο κατευθύνσεις), θα κλείνει μέρος του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου, τμηματικά σε μήκος 100 μέτρα ανά φορά.

Επίσης την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, από τις 5:30 μέχρι τις 6:30, θα εκτελούνται εργασίες τραβήγματος καλωδίων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς από τον Κυκλικό Κόμβο Αρχαγγέλου μέχρι την έξοδο προς την οδό Αλέξανδρου Παναγούλη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η έξοδος από τον Κυκλικό Κόμβο Αρχαγγέλου προς τον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς θα είναι κλειστή και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα διεξάγεται μέσω των Λεωφόρων Μόρφου και Ηρώων.

Εξάλλου «στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής του οδικού δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 14 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου 2023, στον δρόμο Ζυγίου – Μαρί παρά τον ποταμό Βασιλικού στο Μαρί, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής του παρακείμενου κυκλικού κόμβου και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας και η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις».

Ακόμα το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 3:30 – 18:00, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την έξοδο Ύψωνα – Κούρη και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής συστήματος περισυλλογής υδάτων παραπλήσια της υπόγειας διάβασης πεζών, από ιδιώτη εργολάβο».

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά κατά διαστήματα η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μήκος 500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας. Επίσης, κατά την ίδια περίοδο, η υπόγεια διάβαση πεζών θα είναι κλειστή.

Σε μια άλλη εξέλιξη «στις 17 Ιουλίου τίθεται σε λειτουργία το νέο σύστημα αναγνώρισης ύψους οχήματος πριν από τις γέφυρες της βύθισης του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς και στις δύο κατευθύνσεις αντίστοιχα του αυτοκινητόδρομου Αεροδρομίου Λάρνακας – Αγίας Νάπας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων καλεί το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του συστήματος σε περίπτωση μεγάλου οχήματος και προβαίνει σε χρήση του κυκλικού κόμβου αντί της βύθισης του».

Τέλος σημειώνεται ότι «την περίοδο 17 μέχρι 19 Ιουλίου, θα διεξάγονται εργασίες πλυσίματος αντανακλαστήρων στους αυτοκινητόδρομους και στις Λεωφόρους Γρίβα Διγενή και Σπύρου Κυπριανού. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου οι εργασίες θα διεξάγονται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας (Α2), την Τρίτη 18 Ιουλίου, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας (Α1) και την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στην οδό Γεωργίου Γρίβα Διγενή, από την οδό Θεμιστοκλή Δέρβη έως τον κόμβο Κολοκασίδη και στην οδό Σπύρου Κυπριανού, από τη Λεωφόρο Τσερίου έως τα «Φώτα Ορφανίδη».

Οι εργασίες θα διεξάγονται από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι.

Tο Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΣτο σκοτάδι περιοχές της Λεμεσού – Προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη η ΑΗΚ
Επόμενο άρθροΣτους 43 βαθμούς η θερμοκρασία – Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση