Αρχική Τελευταία Νέα Λιμάνι Λεμεσού: Την Τετάρτη αποφασίζουν πιθανή λήψη μέτρων οι μεταφορείς – Έξι...

Λιμάνι Λεμεσού: Την Τετάρτη αποφασίζουν πιθανή λήψη μέτρων οι μεταφορείς – Έξι εισηγήσεις προς Eurogate

Αριθμός εισηγήσεων, έξι στο σύνολό τους, με στόχο τη βελτίωση του χρόνου εξυπηρέτησης των μεταφορέων, καταγράφονται στο υπόμνημα που επιδόθηκε το πρωί, από την ΠΟΒΕΚ, στην εταιρεία διαχείρισης του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, στο λιμάνι Λεμεσού,  Eurogate Container Terminal Limassol Ltd.


 
Μετά από έκκληση της εταιρείας αποφασίστηκε όπως η προγραμματισμένη για αύριο έκτακτη Γενική Συνέλευση των μεταφορέων αναβληθεί για την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στα γραφεία της ΠΟΒΕΚ Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις που τίθενται από τους μεταφορείς αφορούν την κατάργηση της γραφειοκρατικής, κατά τους ίδιους, διαδικασίας που ακολουθεί η εταιρεία, τη συνεχή επάνδρωση των υφισταμένων μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης των μεταφορέων και πρόσθεση νέων μηχανημάτων και τη διάνοιξη δεύτερης εισόδου εξόδου για το χώρο των εμπορευματοκιβωτίων.
 
Επίσης, προτείνουν όπως παραχωρηθούν μεγαλύτεροι χώροι για ευκολότερη διεκπεραίωση παραλαβής των κενών εμπορευματοκιβωτίων, αλλαγή της διαδικασίας για τα εμπορεύματα που πρέπει να ζυγιστούν προτού φύγουν από το λιμάνι και όπως εξευρεθεί νέα διαδικασία όταν ένας μεταφορέας μπαίνει στο λιμενικό χώρο για να παραδώσει κενό εμπορευματοκιβώτιο, ώστε να μπορεί να παραλαμβάνει και γεμάτο εμπορευματοκιβώτιο, για να μην χρειάζεται να βγει και να μπει ξανά σε σειρά αναμονής.
 
Όπως, εξάλλου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, η Διεύθυνση της εταιρείας ζήτησε μια μέρα προθεσμία πριν τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αφού θεωρεί πως κάποια από τα θέματα που τίθενται, όπως κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες, θα επιλυθούν εντός των επόμενων 24ωρων, ενώ σε κάποιες άλλες εισηγήσεις, τους  υπέδειξε πως αυτές χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να εφαρμοστούν.
 
Τα δεδομένα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν μέχρι την Τετάρτη, θα τεθούν ενώπιον της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μεταφορέων Α` τρέιλερ, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσο θα προχωρήσουν ή όχι σε κινητοποιήσεις.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ