Αρχική Τελευταία Νέα Femme Fest Cyprus: Μια μεγάλη διοργάνωση για την ισότητα των φύλων

Femme Fest Cyprus: Μια μεγάλη διοργάνωση για την ισότητα των φύλων

Το Femme Fest Cyprus, είναι εδώ. Την Κυριακή 29 Μαΐου, στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ προώθησης της έμφυλης ισότητας στον τόπο μας. Στόχος, η προώθηση της συζήτησης των έμφυλων ζητημάτων στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, η κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, η ενδυνάμωση των γυναικών και η αύξηση της ορατότητας τους.

Το Φεστιβάλ πρόκειται να φιλοξενήσει πέραν των 35 φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων που εμπλέκονται στα θέματα της ισότητας των φύλων. Επιπρόσθετα, στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 ειδικοί στον τομέα της έμφυλης ισότητας, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, σε 9 πάνελ συζητήσεων που αφορούν πολλές από τις διεκδικήσεις των γυναικών και ζητήματα που άπτονται της ισότητας των φύλων. Ανάμεσα τους η έμφυλη βία, οι διακρίσεις στη βάση του φύλου στο χώρο εργασίας, ο ρόλος των γυναικών στην επίλυση συγκρούσεων, η συμμετοχή τους στην επιστήμη και στην έρευνα, οι έμφυλες διαστάσεις της πανδημίας, τα στερεότυπα φύλου στην εκπαίδευση, τα εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ομάδες γυναικών όπως οι μετανάστριες, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι μονογονιοί κ.α. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει επίσης παιδική σκηνή με δραστηριότητες που θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη για τους μικρούς επισκέπτες και επισκέπτριες του Femme Fest.

Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με συναυλία από την Amalgamation Choir και θα συνεχιστεί με την απολαυστική κωμικό Κατερίνα Βρανά. Τη βραδιά θα κλείσει η Ευρυδίκη και ο Νικόλας Φιλήτας, στη σκηνή μαζί με τους Prospectus.  

Το Femme Fest Cyprus αποτελεί συνδιοργάνωση του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ, του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Δήμου Λευκωσίας και στηρίζεται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τις Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Το Femme Fest Cyprus, το Πρώτο Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, έρχεται για να καθιερωθεί ως μία δράση από τις γυναίκες για όλη την κοινωνία. Για να προκαλέσει τη συζήτηση και τoν προβληματισμό, για να αποτελέσει χώρο αποδοχής στη διαφορετικότητα και σεβασμού στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://femmefestcy.com/?page_id=9  ενώ για συνεχή ενημέρωση ακολουθείστε τις σελίδες Femme Fest Cyprus σε Facebook και Instagram.

Χορηγός Επικοινωνίας ΡΙΚ και Διάλογος Media Group