Αρχική Διεθνή Φωτιά στη Σέριφο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους –...

Φωτιά στη Σέριφο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους – Έχουν καεί σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σέριφο καθώς σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι.

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής έφτασαν στο νησί από την Σύρο 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες και από την Αθήνα άλλα 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος στη Σέριφο έκανε λόγο για ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων και καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές είπε πως «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Σημειώνεται ότι από νωρίς το απόγευμα εστάλησαν μηνύματα από το «112» για απομάκρυνση από συνολικά 8 οικισμούς. Ειδικότερα στις 20:52 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά. Ενώ το πρώτο «112» στις 18.18 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

Φωτιά στη Σέριφο

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στην περιοχή Λιβάδι και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

 

maketa-fotia-serifos
fotia-serifos
fotia-serifos__1_
fotia-serifos__2_
fotia-serifos__3_
fotia-serifos__4_
fotia-serifos__5_
fotia-serifos__6_
serifos-fotia__1_
serifos-fotia__2_
serifos-fotia__3_
serifos-fotia__4_
serifos-fotia__6_
serifos-fotia__5_
serifos-fotia__7_