Αρχική Τελευταία Νέα Γ. Καρούσος: Ήρθαν για να μείνουν οι κάμερες

Γ. Καρούσος: Ήρθαν για να μείνουν οι κάμερες

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης ήρθε για να μείνει, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, μετά το τέλος σύσκεψης για το σύστημα φωτοεπισήμανσης, η οποία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων παραβιάσεων ανέρχεται στις 62.752, εκ των οποίων οι 47.192 είτε έχουν σταλεί είτε θα ταχυδρομηθούν τις επόμενες ημέρες. Οι 9.198 θα σταλούν τις επόμενες πέντε ημέρες ενώ άλλες 15.560 τυγχάνουν επεξεργασίας για να προταθούν λύσεις και να αποσταλούν τα εξώδικα στους παραβάτες.

Ακόμη, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σημείωσε ότι πριν από το τέλος του μηνός θα υπάρξει νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή των Υπουργών Μεταφορών και Δικαιοσύνης και της εταιρείας του συστήματος φωτοεπισήμανσης, καθώς τελειώνει η πιλοτική περίοδος του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Πρόσθεσε ότι θα σταλεί προειδοποιητική επιστολή προς την εταιρεία με το αίτημα να τηρήσει ακριβώς τους όρους της σύμβασής της και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα μέχρι το τέλος του μηνός. Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε, δεν θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της πρώτης φάσης του συστήματος.