Αρχική Πρόσωπα Γ. Πολίτης – Ο «Συλλέκτης Στιγμών» ένα χρόνο μετά την έκδοση του...

Γ. Πολίτης – Ο «Συλλέκτης Στιγμών» ένα χρόνο μετά την έκδοση του πρώτου του βιβλίου

DSC_1067.jpg

Ο Γιάννης Πολίτης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Λεμεσό. Ενώ ακολούθησε σπουδές στη νομική στην Αγγλία κατέληξε σήμερα να έχει εκδώσει το πρώτο του βιβλίο και να ασχολείται με τον τομέα του μάρκετινγκ. Ένα παιδί γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες κατάφερε να φτάσει στην κορυφή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και να μάθει ο κόσμος τη δυναμική της δικής του πένας. 

DSC_1067.jpg

Τα αποφθέγματα και οι μικρές ιστορίες του έχουν κατακτήσει το διαδίκτυο και με την ταχύτητα μετάδοσης τους, έδωσε τη δυνατότητα στον ίδιονα βρει τη ψυχική δύναμη που χρειαζόταν και να συλλέξει τις δικές του στιγμές  στο πρώτο του βιβλίο το οποίο πλέον βρίσκεται στην δεύτερη του έκδοση ξεπερνώντας πολλές χιλιάδες πωλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα. 

Συναντήσαμε το Γιάννη και περάσαμε μαζί του ένα ευχάριστο απόγευμα, με τον ίδιο να μας διηγείται τις δικές του στιγμές καθώς και τα επόμενα του σχέδια, ένα χρόνο μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου που έχει εκδώσει. 

Έχει περάσει ένας χρόνος από την έκδοση του βιβλίου σου με τίτλο «Συλλέκτης Στιγμών». Ποια τα συναισθήματα σου για την επιτυχία σου; 

Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι αλλά η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το νιώθω λες και ήταν χθες. Ούτε που κατάλαβα πως έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Ο κόσμος αγκάλιασε το πρώτο μου βιβλίο ενώ τα σχόλια που εισέπραξα ήταν όλα τόσο όμορφα και γεμάτα αλήθεια. Πραγματικά η δύναμη που έχω λάβει είναι τεράστια. 

DSC_1032 copy.jpg

Πως προέκυψε η συγγραφή των στοίχων; 

Ξεκίνησα να διαβάζω διάφορα αποφθέγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως μέσω Instagram. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα πως πολλά απ’ αυτά που διαβάζω με άγγιζαν και μου ξύπνησαν την ανάγκη να αρχίσω να γράφω και εγώ τα δικά μου. Να εκφράζω τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μου μέσα απ’ το γράψιμο. Καθαρά για αυτοβελτίωση. 

Γιατί «Συλλέκτης Στιγμών»; 

Στην αρχή το βιβλίο μου θα ονομαζόταν διαφορετικά. Ο τίτλος θα ήταν “Τροφή Ψυχής”. Όταν ξεκίνησα όμως να επιλέγω πια αποφθέγματα θα ήθελα να ενταχθούν στο βιβλίο, έπεσα πάνω σε ένα κείμενο που έγραψα, που, με το που το ξαναδιάβασα άλλαξε ολόκληρη η αντίληψη μου σχετικά με τον τρόπο που θα ήθελα να εκδοθεί Ένα κείμενο που κοσμεί αυτή τη στιγμή και το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

DSC_1033_.jpg

“Νιώθω πως έχω μια ζωή πολυταξιδεμένη. Όχι εξερευνώντας τόπους και χώρες, αλλά στιγμές και καταστάσεις. Στιγμές άλλοτε όμορφες, άλλοτε άσχημες. Στιγμές που με ωριμάζουν, που με καθοδηγούν να ελπίζω. Έχοντας στο πλευρό μου εμένα και μόνο. Κουβαλώντας με μέσα σε μια τσάντα, γνωρίζοντας πρόσωπα και ιδέες. Ανθρώπους χαμένους, διψασμένους, ψάχνοντας το άγνωστο, με απώτερο σκοπό να βρουν ό,τι τους γεμίζει. Εγώ νομίζω πως το βρήκα. Συλλέκτης στιγμών. Αυτό είμαι.” 

Αντιμετώπισες εμπόδια μέχρι να φτάσεις στο σημείο να εκδόσεις το βιβλίο; 

Δεν θα το έλεγα. Είχα εξ αρχής ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν και συνεχίζουν να το κάνουν, καθώς επίσης και την οικογένεια μου. Βέβαια η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου και τα μηνύματά του νομίζω δεν άφηναν περιθώρια σε κανέναν για να μου δημιουργήσει “εμπόδια” στο να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα. 

DSC_1051.jpg

Θα υπάρξει και συνέχεια στον “Συλλέκτη Στιγμών”; Ένα δεύτερο βιβλίο ίσως; 

Η αλήθεια είναι πως συνεχίζω να γράφω καινούργια κείμενα. Πότε δεν σταμάτησα. Τώρα για το αν θα υπάρξει δεύτερο βιβλίο, αυτό δεν μπορώ να στο πω σίγουρα. Δεν θέλω να εκδώσω κάτι απλά γιατί “πρέπει” ή γιατί ο κόσμος το επιζητεί. Εάν νιώσω πως έχω στα χέρια μου κάτι αξιόλογο το οποίο θα το αγαπήσω όσο και τον Συλλέκτη Στιγμών, τότε θα προχωρήσω στην έκδοση του. 

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Γιάννη Πολίτη και κάθε γραφόμενο του να αποτελεί έμπνευση τόσο για τον ίδιο όσο και για τους αναγνώστες του. 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Αντρέας Χρυσοστόμου

Το κείμενο και οι φωτογραφίες ανήκουν στα πνευματικά δικαιώματα του Lemesos-Blog. Oποιαδήποτε αναδημοσίευση ή αντιγραφή υλικού χωρίς αναφορά απαγορεύεται.