Αρχική Εκδηλώσεις Την Πέμπτη η Έκθεση Get a Job 2019 στη Λεμεσό!

Την Πέμπτη η Έκθεση Get a Job 2019 στη Λεμεσό!

Έλα να βρεις την Εργασία που σου ταιριάζει σε Κύπρο κι Ευρώπη

 

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το δίκτυο EURES διοργανώνει και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά, την έκθεση “Get a Job”, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στο Χαρουπόμυλο Λανίτη στην Λεμεσό από τις 10:00 έως τις 19:00.

Σκοπός της Έκθεσης είναι να βοηθήσει τους νέους να βρουν την εργασία που τους ταιριάζει σε Κύπρο και Ευρώπη. Η έκθεση επιδιώκει να στηρίξει τους νέους, ώστε να προγραμματίσουν τα μελλοντικά επαγγελματικά τους βήματα, προσφέροντάς τους πληροφορίες για τις ευκαιρίες εργοδότησης και τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην Κύπρο και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, τελειόφοιτους μαθητές/τριες Λυκείων, τελειόφοιτους φοιτητές/τριες πανεπιστημίων, κολλεγίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και γενικά σε όλους όσοι αναζητούν εργασία.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν σχεδόν 50 εταιρείες από διάφορους κλάδους που έχουν ανοικτές θέσεις εργασίας. (επισυνάπτεται η λίστα). Ταυτόχρονα, θα δώσουν το παρών και δημόσιοι και ημικρατικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας, της Κινητικότητας και της Εργασίας: ΟΝΕΚ και ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης για το πρόγραμμα Erasmus+, Your First Eures Job, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγύης, EPSO-EU Careers, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κλπ.

Στην Έκθεση θα λάβουν μέρος Σύμβουλοι Εργασίας από το δίκτυο EURES, την πανευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη-γέφυρα ανάμεσα σε εργοδότες που έχουν κενές θέσεις εργασίας και σε άτομα που ψάχνουν δουλειά. Οι Σύμβουλοι Εργασίας από τα ΕURES Ελλάδας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Ισπανίας, Σουηδίας θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τις ευκαιρίες εργοδότησης που υπάρχουν στις χώρες τους.

Επιπρόσθετα, σημαντικό μέρος της έκθεσης αποτελούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην εξεύρεση εργασίας. Τα εργαστήρια θα έχουν ως θέμα αντίστοιχα:

“Εγγραφή στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, το 1ο βήμα για την αναζήτηση εργασίας”

“Πώς να φτιάξεις το σωστό βιογραφικό”

“Πώς θα κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη”.

“Living and Working in Europe – Presentations from Germany, Czech Republic, Spain, Italy, Finland, Romania, Greece and Sweden”

Τα εργαστήρια θα γίνουν και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια. Για περισσότερες πληροφορίες και ηλεκτρονική εγγραφή στα εργαστήρια, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος,  θα κάνει δηλώσεις προς στα ΜΜΕ στον χώρο της Έκθεσης στις 16:00.

getAJob2019