Αρχική Τεχνολογία Google DeepMind: Δικλείδα ασφαλείας για την τεχνητή νοημοσύνη

Google DeepMind: Δικλείδα ασφαλείας για την τεχνητή νοημοσύνη

To Google DeepMind δίνει τη λύση σε όσους ανησυχούν για τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.
Η Google DeepMind είναι μια εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο, την οποία είχε αγοράσει η Google το 2014 και η οποία φροντίζει να δώσει τη λύση στο απευκταίο σενάριο της αυτονόμησης της τεχνητής νοημοσύνης σε βάρος του ανθρώπου, ένα σενάριο που έχει περιγραφεί αρκετά από πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η λύση που προτείνει η Google είναι ένας διακόπτης απενεργοποίησης των συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν από τον ανθρώπινο έλεγχο.

Ο διακόπτης αυτός θα μπορούσε να βρει εφαρμογή για ρομπότ και άλλα συστήματα. Σε κάθε περίπτωση η Google θεωρεί ότι είναι καλό να υπάρχει ανθρώπινη επισκόπηση στις εργασίες που εκτελούν οι συσκευές τεχνητής νοημοσύνης. Δεν είναι λίγοι οι οραματιστές του κόσμου της τεχνολογίας, όπως ο Elon Musk, ή ο Stephen Hawking, που έχουν προειδοποιήσει για τουςκινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς ανθρώπινο έλεγχο και η Google μάλλον έχει εισακούσει τις παραινέσεις τους.

Από την άλλη μεριά, η Google φροντίζει και για ακόμα έναν διακόπτη ασφαλείας στο οικοσύστημα των συσκευών της, αυτή τη φορά για το Android, όπου ο κάτοχος μίας συσκευής Android θα μπορεί να καθιστά ανενεργή την συσκευή του από απόσταση, σβήνοντας τα πάντα μέσα της, σε περίπτωση που αυτή κλαπεί ή χαθεί….