Αρχική Τελευταία Νέα Γυναικοκτονία στη Κω: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια...

Γυναικοκτονία στη Κω: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια στον σύντροφό της

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να βρεθεί ο δολοφόνος της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρέθηκε νεκρή στην Κω, όπου τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε ξενοδοχείο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η 27χρονη βρήκε τον θάνατο από στραγγαλισμό, ενώ βασικός ύποπτος -χωρίς όμως να έχει παραδεχτεί κάτι- είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος κρατείται με τις κατηγορίες της αρπαγής της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αφού ο ίδιος, αρχικά, ομολόγησε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη.

Ο 32χρονος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός. Τις τελευταίες ώρες στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου.

«Ξεψαχνίζουν» τα τηλέφωνα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών εκτός από τα κινητά τηλέφωνα της 27χρονης και του 32χρονου βρίσκεται και αυτό του 28χρονου ομοεθνή συντρόφου της Αναστάζια, ο οποίος δούλευε, επίσης, στο νησί της Κω.

Την ώρα που οι αστυνομικοί καλούνται να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη από τη στιγμή που εξαφανίστηκε η νεαρή Αναστάζια, μυστήριο παραμένει το σημείο εντοπισμού της σορού, το οποίο είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες μέρες χωρίς αποτέλεσμα.

Συνεπώς, αυτό που πρέπει πρώτα να απαντηθεί είναι με ποιον τρόπο η σορός της άτυχης γυναίκας κατέληξε κάτω από το δένδρο στις Αλυκές. Ο Σταμάτης Καμπουράκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, ανέφερε πως ο ίδιος και η ομάδα του το Σάββατο (δηλαδή μια ημέρα πριν από τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας) είχαν περάσει δύο φορές από το συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε πως δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που σκότωσαν την κοπέλα να τη μετέφεραν στον υδροβιότοπο το βράδυ του Σαββάτου.

«Είχα περάσει με την ομάδα μου την προηγούμενη ημέρα δύο φορές. Είναι πολύ περίεργο. Ισως κάποιος μετέφερε τη σορό εκεί το βράδυ του Σαββάτου. Αλλωστε στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπαιδευμένα σκυλιά και drones. Αν υπήρχε εκεί από πριν, κάποιος θα την είχε δει ή θα το είχαν αντιληφθεί τα σκυλιά. Είναι μια περιοχή αρκετά επισκέψιμη. Κάνουν εκδρομές με άλογα και βλέπουν τα αποδημητικά πουλιά. Ετσι, αν κάποιος μετέφερε την κοπέλα, τη μετέφερε βράδυ γιατί το πρωί θα ήταν πολύ δύσκολο λόγω του κόσμου», τόνισε.

Τα μηνύματα της Αναστάζια

Όπως προκύπτει από συγκλίνουσες πληροφορίες η 27χρονη, η οποία πήγε στο σπίτι του 32χρονου στις 20.40 το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφό της μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά, ενημέρωνοντάς τον για το πού είναι. Το στοιχείο που δημιουργεί αίσθηση είναι η αποκάλυψη ότι η 27χρονη φέρεται να είπε στον Πολωνό σύντροφό της ότι δεν νιώθει άνετα καθώς θεωρούσε πως κινδυνεύει και μάλιστα η δολοφονημένη κοπέλα φέρεται ότι ζητούσε από τον 28χρονο Πολωνό φίλο της να πάει να την πάρει από το σπίτι του 32χρονου υπόπτου από το Μπαγκλαντές.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί επισήμως αναφέρουν ότι παρά την αγωνιώδη έκκληση της 27χρονης, ο Πολωνός σύντροφός της δεν κινητοποιήθηκε αμέσως παρότι οι δύο τους είχαν επικοινωνία μέσω SMS που έστελνε η άτυχη Αναστάζια. Και ενώ το κινητό της άτυχης κοπέλας «μιλά», δεν είναι τυχαίο που η ανακρίτρια κάλεσε πρώτο για κατάθεση, τον Πολωνό σύντροφο της Αναστάζια. Άλλωστε, αν και ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είναι ο τελευταίος που την είδε ζωντανή, ο νεαρός σύντροφός της είναι το τελευταίο άτομο με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία το μοιραίο βράδυ.

«Δεν ξέραμε τον Μπαγκλαντεσιανό» λέει ο σύντροφος της Αναστάζια

Σημειώνεται πως ζητήθηκε από τον σύντροφο της Αναστάζια να δώσει απαντήσεις για τα μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι το μοιραίο βράδυ. Το κινητό του νεαρού Πολωνού μαζί με τις συσκευές της 27χρονης και του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού εστάλησαν χθες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την ανάλυση των κλήσεων και των μηνυμάτων στο κινητό του, κρίθηκε απαραίτητο να διευκρινήσει το περιεχόμενο των διαλόγων που είχε με την Αναστάζια λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της. Ο 28χρονος, μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε πως ούτε ο ίδιος ούτε η Αναστάζια γνώριζαν τον 32χρονο συλληφθέντα.

«Δεν τον ξέρουμε τον άνδρα από το Μπαγκλαντές που έχουν συλλάβει για την υπόθεση της Αναστάζια. Ούτε φίλος, ούτε από τη δουλειά της ήταν», είπε ο Μίχαλ, ενώ δεν έκρυξε τη θλίψη του από την τραγική κατάληξη που είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης.

«Είμαι σε πολύ άσχημη, ψυχολογική κατάσταση. Μαζί με τη μητέρα της Αναστάζια κάναμε τα πάντα για να τη βρούμε και είχαμε μια ελπίδα ότι ζει», ανέφερε ο ίδιος.

Στη διαλεύκανση του μηχανισμού θανάτου αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων το προσεχές διάστημα. Iδιαίτερα σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή άλλου προσώπου.

Αναχωρεί για τη Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία. Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Πηγή: protothema.gr