Αρχική Διεθνή Ιταλία: Ζητείται ακύρωση πιστοποιητικών γέννησης παιδιών γονέων του ίδιου φύλου

Ιταλία: Ζητείται ακύρωση πιστοποιητικών γέννησης παιδιών γονέων του ίδιου φύλου

Οι «Οικογένειες Ουράνιο τόξο» στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η εισαγγελία της Πάδοβας ζήτησε την ακύρωση των πιστοποιητικών γέννησης 30 παιδιών, στα οποία ο δήμος αναγνώρισε την ύπαρξη δυο γονέων του ίδιου φύλου. Μια από τις υποθέσεις, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να συζητηθεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τα παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας μέχρι και έξι ετών, έως τώρα έφεραν τα επώνυμα και των δυο μελών του ζευγαριού. Πρόκειται για τις «Οικογένειες Ουράνιο τόξο», οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία.

Από τη μία, πολλοί κεντροαριστεροί δήμαρχοι υπέγραψαν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αναγνωρίζοντας τα μέλη των ομόφυλων ζευγαριών ως ισότιμους γονείς.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι και τώρα η εισαγγελία της Πάδοβας θεωρούν ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα παιδιά μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα του δήμου μόνον από τον βιολογικό γονέα, του οποίου θα πρέπει να φέρουν και το επώνυμο. Υπενθυμίζουν, δε, ότι και ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας έχει αναφερθεί στο όλο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι διαφορετικό.

Από την πλευρά τους, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο της Ιταλίας, θεωρούν ότι με την νέα αυτή γραμμή βλάπτονται τα παιδιά τους διότι δεν αναγνωρίζεται ως προτεραιότητα η ψυχολογική τους ισορροπία και δεν ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΓυναικοκτονία στη Κω: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια στον σύντροφό της
Επόμενο άρθροΈνα βιώσιμο μέλλον είναι εφικτό με τα Πράσινα Δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας