Αρχική Πρόταση History Supreme: Ένα γιοτ από… χρυσό και δεινόσαυρους αξίας 4,8 δισ. δολαρίων

History Supreme: Ένα γιοτ από… χρυσό και δεινόσαυρους αξίας 4,8 δισ. δολαρίων

Ποιος είναι ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης που ξόδεψε το 1/3 της περιουσίας του για να αποκτήσει το ακριβότερο γιοτ στον κόσμο – Είναι φτιαγμένο από χρυσό και κόκκαλα δεινόσαυρου (!)

 

Το 2011, ένας μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προχώρησε στην αγορά του πιο ακριβού γιοτ στον κόσμο, του History Supreme. Το συγκεκριμένο υπερπολυτελές σκάφος έχει κατασκευαστεί από χρυσό, πλατίνα, μετεωρίτες καθώς και από κόκκαλο τυραννόσαυρου ρεξ.

Χρειάστηκαν 3 ολόκληρα χρόνια και περίπου 100.000 κιλά συμπαγούς χρυσού και πλατίνας προκειμένου να κατασκευαστεί το υπερπολυτελές γιοτ μήκους 30 μέτρων.

Το κατάστρωμα, η τραπεζαρία, τα κάγκελα, ακόμη και η άγκυρα διαθέτουν όλα μια πινελιά χρυσής διακόσμησης. Μάλιστα, ένα από τα πιο σπάνια διαμάντια στον κόσμο, και συγκεκριμένα, ένα διαμάντι 18,5 καρατίων βρίσκεται και αυτό μέσα στο γιοτ, σε ένα πολυτελές μπουκάλι ποτού στο μπαρ του σκάφους.

Αν και η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή παρόλα αυτά, σύμφωνα με δημοσιεύματα φημολογείται πως ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του σκάφους είναι Μαλαισιανός επιχειρηματίας, Ρόμπερτ Κουόκ.

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος διευθύνει τον Όμιλο Kuok, μια από τις πιο γνωστές πολυεθνικές με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξόδεψε το ένα τρίτο της περιουσίας του – η οποία μέχρι το 2011 άγγιζε τα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια – για την αγορά του History Supreme. Συγκεκριμένα, πλήρωσε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει.

Όπως μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το therichest, ο 97χρονος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μαλαισία, με καθαρή περιουσία 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνεται τέλος, πως μόλις τρεις επιχειρηματίες από την Μαλαισία διαθέτουν αυτή τη στιγμή, καθαρή περιουσία η οποία ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: NewMoney.gr