Αρχική Τελευταία Νέα Βροχές και ενδεχόμενο για καταιγίδες στο «μενού» του καιρού

Βροχές και ενδεχόμενο για καταιγίδες στο «μενού» του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα μετά τη διάλυση της τοπικά αυξημένης χαμηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κυρίως κατά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τη Δευτέρα πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.