Αρχική Τελευταία Νέα Η Λεμεσός τιμά τον Μιχάλη Κακογιάννη με εγκαίνια πλατείας με το όνομα...

Η Λεμεσός τιμά τον Μιχάλη Κακογιάννη με εγκαίνια πλατείας με το όνομα του

Η πόλη μας τιμά τον αείμνηστο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, δίνοντας το όνομα του στην πλατεία Συντάγματος, στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Λεμεσού.

Η «Πλατεία Μιχάλη Κακογιάννη» αναβαθμίστηκε και στις 2 Νοεμβρίου η ώρα 6 το απόγευμα, εγκαινιάζεται επίσημα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή και τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη.

Πρόκειται για ένα έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κόστος που ανέρχεται στις 595.100 ευρώ. Στα πλαίσια αναβάθμισης της πλατείας τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός, έγιναν πλακοστρώσεις και υπαίθριοι καθιστικοί χώροι, πάντα με την τοποθέτηση ειδικών υποδομών για ΑμεΑ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της πλατείας, τοποθετήθηκε σύστημα περισυλλογής ομβρίων υδάτων ενώ έγινε τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος.

Η εκδήλωση εγκαινίων θα ξεκινήσει με την Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, θα ακολουθήσουν ομιλίες και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα προβληθεί ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Μιχάλη Κακογιάννη.