Αρχική Τελευταία Νέα Προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού – «Ελέγξετε φρεάτια και οχετούς»

Προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού – «Ελέγξετε φρεάτια και οχετούς»

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού:

Ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε στις 27/10 σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων Φορέων / Υπηρεσιών όπου έγινε αλληλοενημέρωση και συντονισμός των ενεργειών τους. 

Για σκοπούς ελαχιστοποίησης των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν  και πέραν των μέτρων πρόληψης που λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού και αφορούν καθάρισμα οχετών και φρεατίων, όσο και των μέτρων που λαμβάνουν άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει τους δημότες του να προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση, λαμβάνοντας τα πιο κάτω μέτρα:

  1. Να αποφύγουν να εναποθέσουν σκύβαλα ή ανακυκλώσιμα υλικά σε δημόσιους ή άλλους χώρους από τους οποίους είναι πιθανή η μετακίνηση τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.
  1. Να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
  1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  1. Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς. Καλούνται όλοι οι εργολάβοι να λάβουν επιπλέον μέτρα στις οικοδομές ώστε να μην παρατηρηθούν μετακινήσεις αντικειμένων λόγω των ανέμων.
  1. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης τους.
  1. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  1. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).
  1. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Φορέων, όπως Τροχαίας κλπ.

Ο Δήμος καλεί όσους χρειάζονται σακούλες με άμμο να επικοινωνούν με τον Επιστάτη Τμήματος Οδοποιίας, κ. Νίκο Κούρτελλο, στο τηλέφωνο 99 453 090.