Αρχική BusinessNews Αποτελέσματα ‘i Report Plus’: 4ο Τρίμηνο 2016

Αποτελέσματα ‘i Report Plus’: 4ο Τρίμηνο 2016

download

Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2016 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report plus – ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report plus  κατέγραψε την online συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 με το Δεκέμβριο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση του τριμήνου με 74%, το Νοέμβριο τη δεύτερη με 43% και τον Οκτώβριο την τρίτη με 41%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αγορών ανά μήνα ήταν η ομάδα 35-44 ετών για το Δεκέμβριο και η ομάδα 25-34 ετών το Νοέμβριο και τον Οκτώβριο.

 download

Συνολικά, οι online αγορές για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκαν στο 35%, με αύξηση 2% από το προηγούμενο τρίμηνο.

 download 1

Το i report plus κατέγραψε τις περισσότερες online αγορές να γίνονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά 68% και ακολούθως από το κινητό κατά 35% και από το Tablet κατά 15%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό σε αγορές από ηλεκτρονικό υπολογιστή ήταν η ομάδα 45+ ετών και σε κινητό και tablet οι ομάδες 25-34 ετών και 35-44 ετών αντίστοιχα.  Οι περισσότερες αγορές έγιναν από το σπίτι κατά 93%.

 download 2

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων  που αγοράστηκαν online, το i report plus κατέγραψε ανάμεσα στις πρώτες κατηγορίες:

  • Την κατηγορία Ειδών Ένδυσης με 36% και αύξηση 5% από το προηγούμενο τρίμηνο
  • Την κατηγορία Τεχνολογίας με 36% και αύξηση 1% από το προηγούμενο τρίμηνο
  • Την κατηγορία Ειδών Υπόδησης με 12% και αύξηση 3% από το προηγούμενο τρίμηνο
  • Την κατηγορία Αεροπορικών Εισιτηρίων με 9% και μείωση 5% από το προηγούμενο τρίμηνο

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report plus κατέγραψε πρώτο το Ebay με 48% και μείωση 6% από το προηγούμενο τρίμηνο, δεύτερη την Amazon με 16% και μείωση 7%, και τρίτο το Asos με 12% και αυξηση 4%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report plus κατέγραψε μεταξύ άλλων – το Ali express με 8%, την Aegean με 4%, το eshop με 3% και το Boohoo με 2%.

 «Το i report plus κατέγραψε γενική αύξηση  των online αγορών το τέταρτο τρίμηνο του 2016 με το Δεκέμβριο να κάνει τη μεγάλη διαφορά.  Η αύξηση των αγορών όμως δεν ήρθε απο τα μεγάλα και παραδοσιακά eshops τα οποία είχαν μάλιστα και σημαντική μείωση, αλλά από πολύ μικρότερα και πιο συγκεκριμένα  online shops», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms, Περικλής Έλληνας.  

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα και την υπηρεσία του i report plus μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.imarcomms.com