Αρχική Στήλες Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου βράβευσαν τους νέους...

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου βράβευσαν τους νέους στα πρώτα «Βραβεία Νεολαίας»

15 FEB17 1004 Brabeia Neolaias

Πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ριαλτο τα πρώτα “Βραβέια Νεολαίας” με την υποστήριξη της ΣΥνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και του Οργανισμού Νεολαίας.

Τα «Βραβεία Νεολαίας» επιβράβευσαν τους νέους που μέσα από συγκεκριμένες δράσεις/πρωτοβουλίες/έργα/επιτεύγματα ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν σε θετικά πρότυπα, ενθαρρύνοντάς όλους του νέους να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Οι νικητές των Βραβείων Νεολαίας 2016, είναι οι ακόλουθοι: Νεκταρία Παναγή στην κατηγορία Αθλητισμός, Απόστολος Ζαραβίνος στην κατηγορία Επιστήμες, Αργύρης Αργυρού στην κατηγορία Επιχειρηματικότητα, Αντώνης Κουντούρης στην κατηγορία Περιβάλλον, Έλλη Μιχαήλ και Βασιλική Αναστασίου στην κατηγορία Πολιτισμός, Smart Development Team (Ιάσωνας Ιάσωνος και Χριστόφορος Κρόνης) στην κατηγορία Καινοτομία, Κέντρο Νεότητας Κυβίδων στην κατηγορία Προσφορά. Νέα της χρονιάς αναδείχθηκε η Νατάσα Ρεβέκκα Θεοδοσίου, Οργάνωση της Χρονιάς ο Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού, ενώ το βραβείο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας απονεμήθηκε στην εταιρεία Kleopas Pomegranate. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Παναγιώτης Σεντώνας, δήλωσε: «O θεσμός των Βραβείων Νεολαίας στρέφει την προσοχή μας στην πιο φωτεινή πλευρά της πατρίδας μας, αυτήν των νέων ανθρώπων, στο πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά. Απόψε αναδεικνύουμε και τιμούμε την όψη του καλύτερου εαυτού μας, τους νέους που αποκαλύπτουν μέσα από τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους το εύρος και το βάθος των δυνατοτήτων της νεολαίας μας και ότι οι γνώσεις, οι ικανότητες, το πάθος και η φαντασία συνιστούν την καύσιμη ύλη που μπορούν να δώσουν ενέργεια στη νέα γενιά και τη θρυαλλίδα για τη Κύπρο γενικότερα.

Παρόν ήταν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η εν λόγω εκδήλωση δηλώνει την πίστη της πολιτείας στους νέους μας και η παρουσία του στην εκδήλωση αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης που το κράτος παρέχει προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας.   

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τάκης Ταουσιάνης, ανέφερε: «Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τα Βραβεία Νεολαίας ένα σημαντικό θεσμό, αναγνωρισμένο από την κοινωνία και πρωτίστως από τη νεολαία. Τα βραβεία αποτελούν την ελάχιστη αναγνώριση και τιμή προς τις γνώσεις, το ταλέντο, την προσφορά και τις πρωτοποριακές ιδέες μιας νεολαίας που διαπρέπει τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και μας κάνει περήφανους για το έργο, το ήθος και την αξιοπρέπειά της. Ο Συνεργατισμός από την ίδρυση του έθεσε ως μια από τις βασικές του προτεραιότητες τη στήριξη προς τους νέους».

Αξίζει να σημειωθεί πως οιι βραβευθέντες για τη χρονιά 2016 επιλέχθηκαν μέσα από μια αντικειμενική και αδιάβλητη διαδικασία. Το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της επιλογής των νικητών ανάμεσα από δεκάδες αξιόλογες επιλογές, έφερε σε πέρας μια επιτροπή της οποίας προήδρευσε η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου και αποτελείτο από τον Δρ. Μάριο Πολυκάρπου, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος», την Ξένια Λοϊζίδου, Ακτομηχανικό και Διευθύντρια του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, τον Νίκο Καρτακούλλη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και τον Γιάννη Τουμαζή, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Θ.Ο.Κ.

15 FEB17 1004 Brabeia Neolaias