Αρχική ΤΕΠΑΚ Η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ θεσμοθετεί από φέτος...

Η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ θεσμοθετεί από φέτος την «Ετήσια Διάλεξη της Σχολής»

Η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ θεσμοθετεί από φέτος την «Ετήσια Διάλεξη της Σχολής». Φέτος προσκεκλημένος της Σχολής είναι ο Καθηγητής Paul Ekins, Professor of Resources and Environmental Policy στο University College London. Μεταξύ άλλων θέσεων, ο Καθ. Ekins είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του UK Energy Research Centre και επικεφαλής του ‘Global Environment Outlook Report’ του Περιβαλλοντικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Τίτλος της διάλεξης θα είναι “Increasing Resource Productivity: Rationale, Potential and Economic Implications​”. Ο ομιλητής θα αναφερθεί στη σπανιότητα φυσικών πόρων, τροφίμων και πρώτων υλών παγκοσμίως, που αναμένεται να γίνει εντονότερη τα επόμενα χρόνια, με σοβαρές επιπτώσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη. Ωστόσο, οι χώρες έχουν μεγάλες δυνατότητες να αυξήσουν σημαντικά την αποδοτικότητα στη χρήση των πόρων τους. Ο ομιλητής θα προτείνει δημόσιες πολιτικές, με βάση και την εμπειρία του από τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η διάλεξη θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο “Πεύκιος Γεωργιάδης” του ΤΕΠΑΚ, στην οδό Αθηνών στη Λεμεσό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πληροφορίες: facebook.com/events/216769752067508/…