Αρχική Λεμέσιος Ηλεκτρικά Λεωφορεία για Όλους στον Δήμο Ύψωνα! (Φωτογραφίες)

Ηλεκτρικά Λεωφορεία για Όλους στον Δήμο Ύψωνα! (Φωτογραφίες)

Από πού και κάθε πότε μπορείτε να πάρετε τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία

Οι ώρες και οι στάσεις των λεωφορείων!

 

Ο Δήμος Ύψωνα πρωτοπορεί με την καινοτόμα υπηρεσία “Circular Green”, ένα πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας με ηλεκτρικά λεωφορεία. Η κίνηση αυτή έρχεται για να εξυπηρετήσει τόσο τους μαθητές όσο και τους κατοίκους του Δήμου, προσφέροντας περιβαλλοντικά φιλικές και οικονομικά προσιτές λύσεις μετακίνησης.

Φωτογραφία 1: Ηλεκτρικό λεωφορείο της υπηρεσίας “Circular Green” στο Δήμο Ύψωνα.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους γονείς με τις καθημερινές μετακινήσεις των παιδιών τους προς τα φροντιστήρια και τις σχολές απογευματινής απασχόλησης. Η υπηρεσία ξεκινά τη λειτουργία της καθημερινά από το Λύκειο Κολοσσίου στις 14:10, με το τελευταίο λεωφορείο να αναχωρεί στις 20:50. Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, τα λεωφορεία κάνουν στάσεις σε όλα τα σημεία που φαίνονται στον χάρτη του Δήμου.

Φωτογραφία 2: Χάρτης με τις στάσεις των λεωφορείων της υπηρεσίας “Circular Green”.

Όσον αφορά το κόστος, οι τιμές είναι ελκυστικές: παιδιά έως 18 ετών πληρώνουν €10 τον μήνα, με ευκαιρίες για περαιτέρω έκπτωση. Για συνταξιούχους και φοιτητές, το μηνιαίο κόστος είναι €20, ενώ ο γενικός πληθυσμός έχει την επιλογή του €1,50 ανά μονή διαδρομή ή €40 για μηνιαία κάρτα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τα λεωφορεία, τα γραφεία της ΕΜΕΛ, την εφαρμογή Motion και την ιστοσελίδα JCC. Η συχνότητα των λεωφορείων είναι κάθε 25 λεπτά.

Φωτογραφία 3: Το ωράριο των διαδρομών της υπηρεσίας “Circular Green”.

Με την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, ο Δήμος Ύψωνα δείχνει το δρόμο προς τη βιώσιμη κινητικότητα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και προσφέροντας ποιοτικές λύσεις μετακίνησης για όλους τους κατοίκους.