Αρχική Τελευταία Νέα Κ. Ξυδιάς: Εργαζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας

Κ. Ξυδιάς: Εργαζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας

Η τοπική αυτοδιοίκηση τείνει να εξελίσσεται όσο πάει και πιο πολύ με αποτέλεσμα να συμβάλλει ευρέως και στην κοινωνική, πολιτιστική αλλά και πολιτική ανάπτυξη του νησιού μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι απλή και καθόλου εύκολη υπόθεση, είναι ένα λιθαράκι στον μεγάλο αγώνα που κάνει η κυβέρνηση για την εξέλιξη της πολιτείας αλλά και στην πάταξη των όσων προβλημάτων προκύπτουν.

Ένας από τους πιο δραστηριοποιημένους δήμους είναι και αυτός της Γερμασόγειας με τον Κυριάκο Ξυδιά να βρίσκεται στο τιμόνι. Ο δήμαρχος Γερμασόγειας μίλησε για τους στόχους και τις επόμενες κινήσεις του για το καλό του δήμου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Αρχικά αναφέρθηκε σε ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, την υποστελέχωση, που αναγκάζει τον δήμο να αγοράζει εξωτερικές υπηρεσίες. Ωστόσο ο κ. Ξυδιάς τόνισε πως η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι σε άριστη κατάσταση και αυτό οφείλεται στην οργάνωση των εξόδων και την αναγνώριση των απαραιτήτων αναγκών του δήμου.

Είναι σημαντικό ο δήμος και ο κάθε δήμος να είναι καθαρός, γι’ αυτό και ο Δήμαρχος τόνισε πως εργάζονται σκληρά εκείνος αλλά και το κοινοτικό συμβούλιο για την διαχείριση των απόβλητων, ενώ είναι ο μόνος δήμος που δεν έχει κάνει αυξήσεις στα τέλη σκυβάλων. Στο ζήτημα της καθαριότητας εμπίπτουν και τα κατοικίδια. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας υπάρχει σεβασμός απέναντι στα κατοικίδια αλλά και στους ιδιοκτήτες τους, έτσι αυτή την στιγμή υπάρχουν είκοσι κάδοι σε διαφορετικές γειτονιές μόνο για τα απόβλητα των κατοικίδιων. Εντούτοις θα τοποθετηθούν άλλα τόσα μέχρι να υπάρχει ένας κάδος σε κάθε γειτονιά της Γερμασόγειας. Ο δήμαρχος βέβαια δεν έμεινε εδώ αφού αναμένει αδειοδότηση για το πάρκο σκύλων που ετοιμάζει να ανεγερθεί στον δήμο.

Πάρκο όμως θα μπορούν να επισκέπτονται και οι οικογένειες με τα παιδιά τους με πολλά παιχνίδια αλλά και όργανα γυμναστικής. Το αποκαλούμενο από τον δήμαρχος «πάρκο-στολίδι» θα εγκαινιαστεί στις 10 Νοέμβριου και θα ανοίξει τις πύλες του για τους δημότες της Γερμασόγειας και όχι μόνο. Γραμμικό πάρκο εντούτοις αναμένετε να ανεγερθεί το οποίο θα συνδέει την θάλασσα με τον περίφημο φράκτη Γερμασόγειας.

Ο κ. Ξυδιάς συχνά αναφερόμενος τόνιζε πως στόχος του είναι η επόμενη εικοσαετία, η επόμενη γενιά δηλαδή, να βρει και να αντικρίσει μια καλύτερη Γερασόγεια που θα έχει να προσφέρει στους δήμους της μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε ερώτηση εάν ο δήμαρχος βρήκε σε καλή κατάσταση τα οικονομικά του δήμου όταν ανέλαβε, ο κ. Ξυδιάς απάντησε πως δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει έκκληση για έργα στον δήμο άνευ ουσίας ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθεί με τα του προηγούμενου δήμαρχου όταν η Γερμασόγεια αναπτύσσεται, χωρίς όμως να προσπεράσει εάν βρει κάτι το οποίο δεν αντικατοπτρίζεται στην ορθή οικονομική κατάσταση του δήμου.

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά πως ο στόχος του είναι η ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής των δημοτών.

Πηγή: Aftodioikisi