Αρχική BusinessNews Λεμεσός: Νέο project με πύργους πάνω από 100 μέτρα στον Πύργο

Λεμεσός: Νέο project με πύργους πάνω από 100 μέτρα στον Πύργο

Μια νέα μικτή τουριστική ανάπτυξη προγραμματίζεται και πάλι στη Λεμεσό, αυτή τη φορά αποτελεί το έργο της εταιρείας Oxley Planetvision στην περιοχή της κοινότητας Πύργου, κοντά στον χώρο του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της ΑΗΚ. Η ανάπτυξη τοποθετείται σε μια σειρά τεμαχίων που ανέρχονται συνολικά σε 102.637 m2 έκτασης, βρίσκονται στην περιοχή Αόρατοι, ανατολικά από το ξενοδοχειακό – παραθεριστικό συγκρότημα Park Tower.

Το κόστους €300 εκατ. έργο περιλαμβάνει δύο πύργους με 20 και 22 επίπεδα διαμερισμάτων αντίστοιχα, οι οποίοι φθάνουν τα 109 μέτρα ύψος, καθώς και βάθρο με ξενοδοχείο, το οποίο θα περιλαμβάνει ρεσεψιόν, αίθουσα εκδηλώσεων, εστιατόρια, γυμναστήριο, αίθουσα γιόγκα, θέατρο, αίθουσα παιχνιδιών, εσωτερική και εξωτερική πισίνα κ.λπ. Επιπλέον, το ξενοδοχείο, που θα είναι πέντε αστέρων, θα αποτελείται από 251 δωμάτια και όλους τους συνοδευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Και τα δύο αυτά στοιχεία μοιράζονται ένα επίπεδο σε βάθρο (podium) το οποίο θα φιλοξενήσει τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και τις υπηρεσίες του συμπλέγματος.
 
Η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον εξετάζεται αυτό το διάστημα από την Περιβαλλοντική Αρχή. Ετοιμάστηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων με τον συντονισμό της Envi Services Ltd & Proplan Ltd, σύμφωνα με τους οποίους το έργο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους μόνιμους και παροδικούς κατοίκους στην ευρύτερη ανατολική Λεμεσό. Αυτό σημαίνει περισσότερη εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις της περιοχής.
 
Το έργο βρίσκεται στην περιοχή Αόρατοι και περιλαμβάνει ξενοδοχείο με τρεις πτέρυγες που σχηματίζουν ένα Ε και είναι και ο κυρίως όγκος όπου βρίσκονται οι δημόσιοι χώροι. Η είσοδος, το λόμπυ και το σαλόνι θα βρίσκονται στο επίπεδο 4, ενώ όλοι οι άλλοι δημόσιοι χώροι, περιλαμβανομένων των εστιατορίων και των πισίνων, θα βρίσκονται στο επίπεδο 1. Όλα τα ΒΟΗ (Back of House) δωμάτια θα βρίσκονται στο επίπεδο 1 και οι χώροι στάθμευσης στο Επίπεδο 2.
  
Περιλαμβάνει ακόμα δύο πύργους 108 διαμερισμάτων που είναι εντελώς ξεχωριστοί και λειτουργούν ανεξάρτητα από το ξενοδοχείο. Έχουν διαφορετικά ύψη, με τον πρώτο να έχει 18 ορόφους ενώ ο δεύτερος έχει 20. Στον κάθε όροφο υπάρχουν τρία διαμερίσματα, εκτός από τους τρεις τελευταίους ορόφους όπου βρίσκονται ρετιρέ. Οι πύργοι εξυπηρετούνται από τους κοινούς χώρους στο επίπεδο 4 (λόμπυ) και στο επίπεδο 6 που περιλαμβάνει ένα εξωτερικό κατάστρωμα με πισίνα και από το επίπεδο 3 όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης…