Αρχική Τελευταία Νέα Καιρός: Σκόνη στην ατμόσφαιρα – Από το απόγευμα ενδέχεται να γίνει πυκνή

Καιρός: Σκόνη στην ατμόσφαιρα – Από το απόγευμα ενδέχεται να γίνει πυκνή

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, και μέχρι το απόγευμα ενδέχεται να είναι πυκνή. Τοπικά θα πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα βόρεια και ανατολικά παράλια, στους 24 έως 26 βαθμούς στα νότια και δυτικά παράλια και 11 στη χιονίστρα. Εάν υπάρχει ηλιοφάνεια κατά το μεσημέρι, οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν 1 έως 3 βαθμούς πιο πάνω.

Το βράδυ της Πέμπτης θα μας επηρεάσει ψυχρό μέτωπο, με συννεφιασμένο καιρό και λασπόνερα, αλλά και ένα πέρασμα με τοπικές καταιγίδες. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. Πιθανές ποσότητες βροχής, από 1 έως 10 χιλιοστά για το δυτικό μισό του νησιού και τα ορεινά, και 0.1 έως 5 χιλιοστά για το ανατολικό μισό του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, η οποία ενδεχομένως να μειώνει την ορατότητα. Τοπικά και πάλι δεν αποκλείονται λίγες σταγόνες λάσπης ή και λασπόνερα από το απόγευμα. Σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας.

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τουλάχιστον και την Κυριακή το βράδυ θα επηρεαζόμαστε από βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, αλλά και χιόνια στο Τρόοδος από το Σάββατο το απόγευμα, και μετά με χιονόστρωση από το βράδυ, από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους αναμένονται έντονες και μεγάλης διάρκειας. Οι άνεμοι ενισχύονται και η θερμοκρασία σημειώνει πτώση. Η σκόνη συνεχίζει πυκνή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αρχίζει να καθαρίζει σταδιακά. 

Πηγή: Kitas Weather