Αρχική Τελευταία Νέα Καρφώνει αυτόν που την έκαψε η Ροζίτα – Κατακεραυνώνει Θεοχάρους

Καρφώνει αυτόν που την έκαψε η Ροζίτα – Κατακεραυνώνει Θεοχάρους

Σύμφωνα με τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ στην κατάθεση της έκτασης 55 σελίδων η πρώην λειτουργός ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ την ίδια ώρα που παραδέχεται την διάπραξη αδικημάτων από την ίδια  δείχνει τον καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από ατασθαλίες σε άλλα τρία ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ. Σημειώνεται  ότι ο κ. Θεοχάρους ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις αφαιρέθηκε. 
 
Σύμφωνα με την κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδου, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» ο Αντώνης Θεοχάρους ευθύνεται για ατασθαλίες στα προγράμματα Iktimed, Paramare και Ερμής.
 
Στο πρόγραμμα Iktimed, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση της Ροζίτας, o Αντώνης Θεοχάρους μετά από δική του πρόταση, εξουσιοδότησε την Ροζίτα να αναλάβει τις πληρωμές από το πρόγραμμα, ενώ είχε την τάση να αναθέτει εργασίες σε πρόσωπα του φιλικού του κύκλου.
 
Σε αυτά τα προγράμματα εργάστηκε και ο γιος της Ροζίτας, Ιάκωβος Παυλίδης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση. Σύμφωνα με την ίδια ο γιος της δέχθηκε να υπογράψει σύμβαση εργασίας στο εν λόγω πρόγραμμα μετά από παραίνεση της ίδιας.
Το πρόγραμμα δεν ελέγχετο από κανένα και ως εκ τούτου δεν τηρούνταν ούτε τα χρονοδιαγράμματα ούτε γίνονταν οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν.
 
Στο πρόγραμμα Paramare σύμφωνα με την Ροζίτα ο καθηγητής Αντώνης Θεοχάρους έλαβε χρηματοδότηση 173 χιλιάδων ευρώ για να προσληφθούν 12 άτομα. Ωστόσο η ομάδα δεν παρήγαγε το ανάλογο έργο και δεν υλοποιήθηκε ο σκοπός του έργου που ήταν να παραδοθεί το portal.
 
Σύμφωνα με την Ροζίτα Παυλίδου στο εν λόγω έργο δόθηκε το 2013 νέα χρηματοδότηση από τον ΚΟΤ ύψους 100 χιλιάδων ευρώ ενώ τρία χρόνια μετά που δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη το έργο ο καθηγητής επανήλθε ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 42 χιλιάδων ευρώ από το ΤΕΠΑΚ.
 
Τα χρήματα δόθηκαν στο έργο ωστόσο ο εσωτερικός ελεγκτής του ΤΕΠΑΚ Άκης Κλεάνθους σε έκθεση του έριχνε την ευθύνη μη υλοποίησης του στον γιο της Ροζίτας, Ιάκωβο Καρέρα Παυλίδη κάτι που σύμφωνα με την ίδια έγινε γιατί ο Κλεάνθους συνέργησε με τον Θεοχάρους.