Αρχική Τελευταία Νέα Καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό στρεπτόκοκκου σε παιδί στην Κύπρο

Καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό στρεπτόκοκκου σε παιδί στην Κύπρο

Καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό στρεπτόκοκκου στην Κύπρο, σε παιδάκι το οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παιδάκι ηλικίας τεσσάρων ετών.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μετά από ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη, έφτασε στην Κύπρο από το Ισραήλ, λοιμωξιολόγος-Παιδοεντατικολόγος, ο οποίος παρακολουθεί το παιδί.

Αφού αξιολογηθεί η πορεία της υγείας του, θα αποφασιστεί εάν θα χρειαστεί η μεταφορά του παιδιού στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, παρακάθισε σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, αναφορικά με τη νόσο COVID-19.

Την ίδια ώρα συζητήθηκαν τα δεδομένα που καταγράφονται σχετικά με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) στις λοιμώξεις του Ανώτερου Αναπνευστικού (που οφείλονται δηλαδή σε ιούς) και του Κατώτερου Αναπνευστικού, που κατά κύριο λόγο προκαλούνται από βακτήρια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν εισηγήσεις από τα μέλη της ΣΕΕ και αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης από το Υπουργείο Υγείας με οδηγίες προς το κοινό για την προστασία από τις λοιμώξεις του Αναπνευστικού, εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας θα εντείνει τις δράσεις του για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.