Αρχική Εκδηλώσεις Κατακλυσμός Δήμου Λεμεσού: Χιλιάδες επισκέπτες στις τριήμερες εκδηλώσεις

Κατακλυσμός Δήμου Λεμεσού: Χιλιάδες επισκέπτες στις τριήμερες εκδηλώσεις

Χιλιάδες κόσμου προσέλκυσαν και φέτος οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο Λεμεσού για τη μεγάλη λαϊκή γιορτή του Κατακλυσμού. Το Πολυλειτουργικό Πάρκο του Μόλου από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα έσφυζε από ντόπιους και επισκέπτες που άδραξαν την ευκαιρία για μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο και διασκέδαση με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις και κυρίως οι συναυλίες, ξεχώρισαν στο καλλιτεχνικό τους επίπεδο, με αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων χρόνων.

Limassol Cyprus

Όσοι συμμετείχαν στην τριήμερη γιορτή, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από πολιτιστικούς και λαογραφικούς ομίλους της πόλης μας. Τον  Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού, τον Πολιτιστικό και Χορευτικό Όμιλος Λεμεσού Διόνυσο και τον Πολιτιστικό Όμιλος Ζήδρο.  Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι έλαβαν μέρος σε παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Τέχνης του Δήμου Λεμεσού και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις θέατρου σκιών.

Το έθιμο του παραδοσιακού πάμπορου που πάει πίσω στον 19ο αιώνα αναβίωσε και φέτος ενθουσιάζοντας το κοινό. Πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν μία όμορφη βόλτα υπό το φως της πανσελήνου, βλέποντας την πόλη από τη θάλασσα.

Οι συναυλίες ξεκίνησαν το Σάββατο, με μια υπέροχη παράσταση με τίτλο «Θα πούμε τα αλλιώτικα», με τους Κούλη Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου, Δημήτρη Μεσημέρη, Φρειδερίκη Τομπάζου και Σάββα Χρυσοστόμου που ενθουσίασε το κόσμο θυμίζοντας του τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε.

Η γιορτή συνεχίστηκε την Κυριακή με τη μεγάλη συναυλία «Το πάρτι συνεχίζεται» από τους τέσσερις θρύλους της ελληνικής ροκ σκηνής,  Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Μηλιώκα. Οι τέσσερις αιώνιοι έφηβοι ξεσήκωσαν τους θεατές δίνοντας στη νύκτα μια νοσταλγική νότα.

Οι εορτασμοί του τριημέρου κορυφώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας με τη μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά με τίτλο «50 χρόνια χρυσάφι». Ο ανεπανάληπτος Μανώλης Μητσιάς πλαισιωμένος από μια υπέροχη ορχήστρα, τη Λίζα Θεοφάνους και τον Λευτέρη Πιτσιλλίδη, υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη μας ταξίδεψαν στις μεγαλύτερες μουσικές στιγμές του δίπλα από μεγάλους συνθέτες και ποιητές/στιχουργούς.