Αρχική Τελευταία Νέα Kitas Weather: Έρχεται η «Λυδία» τα Θεοφάνεια – Η πιο ισχυρή διαταραχή...

Kitas Weather: Έρχεται η «Λυδία» τα Θεοφάνεια – Η πιο ισχυρή διαταραχή αυτού του χειμώνα

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που θα παρατηρείται αυτό το σαββατοκύριακο (αν και τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως σήμερα Σάββατο), έρχεται νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα.

 

Η νέα διαταραχή, εν ονόματι “Λυδία”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, θα επηρεάζει την περιοχή μας από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Πέμπτης.

Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται κατά την Δευτέρα και Τρίτη, όπου σε αυτό το διάστημα αναμένεται να υπάρξουν τα σοβαρότερα προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι κυρίως οι πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, έχουν αυξημένο κίνδυνο στο να δημιουργηθούν προβλήματα και πλημμύρες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της “Λυδίας”, αναμένεται η υπερχείλιση όλων των φραγμάτων, εκτός αυτού των Λευκάρων, όπου πολύ πιθανόν να σημειωθεί αργότερα μέσα στον μήνα.

Λόγω του ότι έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής το τελευταίο διάστημα και το έδαφος βρίσκεται σε απόλυτο κορεσμό, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή του Τροόδους αρχικά θα σημειώνεται βροχόπτωση στις χιονισμένες περιοχές (επιτάχυνση λιώσιμου χιονιού), αναμένουμε ότι θα παρατηρηθούν γενικευμένα προβλήματα λόγω συσσώρευσης νερού, υπερχειλίσεις ποταμών, χειμμάρων και φραγμάτων, αλλά και κατολισθήσεων όγκων χώματος και πέτρων, και πιο τοπικά πλημμύρων.

Για αυτό το λόγο σας συστήνουμε τις επόμενες ημέρες να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του καιρού.

Διαβάστε αναλυτικό Δελτίο Καιρού στο Kitas Weather ΕΔΩ:

*Φωτογραφία από Καιρόφιλους Κύπρου