Αρχική Τελευταία Νέα Kitas Weather: Πορτοκαλί και κίτρινη προειδοποίηση ενόψει «Λυδίας»

Kitas Weather: Πορτοκαλί και κίτρινη προειδοποίηση ενόψει «Λυδίας»

Βαθύ χαμηλό βαρομετρικό εν ονόματι “Λυδία” θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σταδιακά από απόψε, ενημερώνει το Kitas Weather.

 

Πορτοκαλί προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής και έντονες καταιγίδες. Να είσαι σε ετοιμότητα!

Παρατεταμένες βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί μας κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης. Τοπικά, λόγω των έντονων και παρατεταμένων βροχών, οι ποσότητες βροχής αναμένεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 50 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών ή μικρότερο, τα 50-60 σε διάστημα 6 ωρών, τα 60-70 σε διάστημα 12 ωρών ή τα 70-80 σε διάστημα 24 ωρών. Κάποιες καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι με διάμετρο έως 3 εκατοστά και ριπαίους ανέμους. Επίσης στο θαλάσσιο χώρο του νησιού οι συνθήκες θα υποστηρίζουν την δημιουργία υδροστρόβιλων σε καταιγίδα. Να σημειώσουμε ότι στις ορεινές/ημιορεινές περιοχές θα επικρατεί κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας την ορατότητα.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, κατολισθήσεων και υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων. Επίσης είναι πιθανό να παρατηρηθούν μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Πορτοκαλί προειδοποίηση για σφοδρούς έως θυελλώδεις νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους. Να είσαι σε ετοιμότητα!

Σφοδροί έως θυελλώδεις, νότιοι/νοτιοδυτικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ, αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα προσήνεμα παράλια και τα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά κατά την περίοδο της προειδοποίησης. Στις κορυφές βουνών, οι ριπές πιθανόν να φτάνουν παροδικά μέχρι και τα 11 μποφόρ.

Λόγω των σφοδρών έως θυελλωδών ανέμων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά τις συγκεκριμένες περιοχές, πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, λόγω αποκοπής δέντρων ή από παρασυρόμενα από τον άνεμο αντικείμενα, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και μεμονωμένες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες.

Διαβάστε όλη την ανάλυση καιρού και τις οδηγίες στο Kitas Weather ΕΔΩ: