Αρχική Τελευταία Νέα Kitas Weather: Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη...

Kitas Weather: Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας

Ο καιρός ήδη άρχισε να επιδεινώνεται από τα δυτικά με αργούς ρυθμούς, καθώς πλησιάζει την περιοχή μας το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού.

 

Λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησης του χαμηλού, τα ανατολικά τμήματα του νησιού θα επηρεαστούν κυρίως από αργά το απόγευμα προς βράδυ και έπειτα.

Επίσης, από αργά το απόγευμα προς βράδυ, θα αρχίσουν να παρατηρούνται πυκνές χιονοπτώσεις/ βαριές χιονοστρώσεις κυρίως στην περιοχή του Τροόδους, οι οποίες μέχρι το πρωί της Τρίτης θα επεκταθούν σε υψόμετρα έως 1400 μέτρα περίπου με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Να σημειώσουμε ότι από τα 1600-1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά το μεγαλύτερο μέρος της Λυδίας, με βαριές χιονοστρώσεις.

Μέχρι στιγμής, οι εντάσεις των ανέμων φτάνουν τα 6-7 μποφόρ με ριπές έως 8 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες, με κορύφωση αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό, όπως σταθεροποιήσετε ή απομακρύνετε αντικείμενα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν. Τοπικά, στο νότιο κυρίως παραλιακό μέτωπο, ενδέχεται να υπάρξουν και προβλήματα από τα μεγάλα κύματα που θα δημιουργηθούν.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται ιδιαίτερα βροχερός καιρός, όπου σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές/καταιγίδες αλλά θα παρατηρούνται και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.

Βάσει των πιο πάνω, ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται προοδευτικά από το δεύτερο μισό της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, όπου θα μας επηρεάσουν διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας. Να σημειώσουμε ότι κυρίως οι πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, έχουν αυξημένο κίνδυνο στο να δημιουργηθούν προβλήματα και πλημμύρες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της “Λυδίας”, αναμένεται η υπερχείλιση όλων των φραγμάτων, εκτός αυτού των Λευκάρων, όπου πολύ πιθανόν να σημειωθεί αργότερα μέσα στον μήνα.

Διαβάστε αναλυτικές προβλέψεις και οδηγίες στο Kitas Weather ΕΔΩ: