Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι τις εφτά το πρωί και μετά πορτοκαλί προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι τις εφτά το πρωί και μετά πορτοκαλί προειδοποίηση

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει και σήμερα η Κύπρος.

Σε ισχύ βρίσκεται εως τις επτά  το πρωι  κίτρινη προειδοποίηση  αφού όπως ανακοινώθηκε, η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Από τις εντεκα το πρωί έως τις  πέντε το απόγευμα θα βρίσκεται σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση.

Αναμένεται οτι η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει και σήμερα στους 44 βαθμούς.

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι και σήμερα, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός.

Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και σε κάποια περιοχή του εσωτερικού.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 38 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 34 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος αλλά και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως σε περιοχές των ορεινών αλλά και του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να εξακολουθήσει ωστόσο να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.